Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

The Greek Play Project



To Greek Play Project, λίγους μήνες μετά την έναρξη της δράσης του, έχει να παρουσιάσει ήδη μια συνεπή και ευρεία δραστηριότητα. Κοντά στο ελληνικό έργο και τη σκηνική του πραγμάτωση, στηρίζει τις προσπάθειες των καλλιτεχνών, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και συμβάλει στην ενημέρωση αλλά και σε έναν γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή με δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ομάδα των συγγραφέων που παρουσιάζονται έχει διευρυνθεί ενώ και άλλοι συγγραφείς έχουν προγραμματιστεί να ανέβουν στην ιστοσελίδα μας μέσα στους επόμενους μήνες. Μέσα από τα Νέα φροντίζουμε να ενημερώνουμε για συναφείς δράσεις, συνεντεύξεις με σημαντικούς δημιουργούς μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να εμβαθύνουμε σε όσα διαδραματίζονται, στη στήλη Επί Σκηνής παρουσιάζεται η μεγάλη σκηνική δραστηριότητα του ελληνικού έργου.

Πιστεύοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχύσουμε τη σύγχρονη δραματουργία αλλά και τη σκηνική πράξη σε μια δύσκολη συγκυρία, προχωράμε σε μία ακόμη πρωτοβουλία. Έναν διαγωνισμό θεατρικού έργου (υποβολή μέχρι την 15η Ιουλίου 2015 το αργότερο) με θέμα που να αφορά στην αναδιαπραγμάτευση του μύθου στη σύγχρονη πραγματικότητα και στον σημερινό άνθρωπο. Το έργο που θα επιλέξουμε μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης από μια έμπειρη και έγκυρη επιτροπή θα ανέβει τη θεατρική περίοδο 2015-2016 και θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του BlackBox της Θεσσαλονίκης και θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα.


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξή σας. Το GPP είναι και παραμένει μια ιδιωτική πρωτοβουλία που δεν στηρίζεται πουθενά αλλού παρά μόνο στην αγάπη μας για το ελληνικό θέατρο.

Ειρήνη Μ. Μουντράκη - Δημιουργός - Υπεύθ. GPP

Δεν υπάρχουν σχόλια: