Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΟΥΙ ΜΠΛΑΣ ΤΟΥ ΒΙΚΤΟΡ ΟΥΓΚΩ




Η υπόθεση του δράματος του Hugo εκτυλίσσεται στην Ισπανία του 17ου αιώνα και συγκεκριμένα κατά την περίοδο βασιλείας του τελευταίου Ισπανού μονάρχη της δυναστείας των Αψβούργων, Καρόλου Β'.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ο ευγενής Don Salluste θέλοντας να εκδικηθεί τη βασίλισσα για την αποπομπή του από τη βασιλική Αυλή, μεταμφιέζει τον υπηρέτη του Ruy Blas σε ευγενή και τον παρουσιάζει στην Αυλή.

Ο Blas με την ευφυΐα του κερδίζει τις εντυπώσεις και διορίζεται πρωθυπουργός προβαίνοντας σε σειρά κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, ενώ ταυτόχρονα κερδίζει και την καρδιά της ίδιας της βασίλισσας. Όμως ο Don Salluste τελικά φανερώνει την πλεκτάνη του και εξευτελίζει τον Blas, ο οποίος τον σκοτώνει και αποφασίζει να αυτοκτονήσει με δηλητήριο. Τη στιγμή του θανάτου του η βασίλισσα του προσφέρει τη συγχώρεσή της και δημόσια αποκαλύπτει τα ερωτικά της συναισθήματα για εκείνον.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κώστας Αρζόγλου Πέτρος Φυσσούν Θεοδόσης Ισαακίδης, Νόρα Κατσέλη Λάμπρος Κοτσίρης, Κυριάκος Κατριβάνος, Έφη Ροδίτη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Θόδωρος Συριώτης, Κώστας Κοντογιάννης, Νίκος Μπιρμπίλης, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Αγνή Βλάχου, Δημήτρης Μαλαβέτας Δήμητρα Γεννηματά, Νίκος Μπίνας, Φραγκούλης Φραγκούλης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Ντίνος Δημόπουλος
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Θρασύβουλος Σταύρου
ΔΙΑΣΚΕΥΗ Ντίνος Δημόπουλος


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

λιγάκι υπερβολικό αλλά καλό

Μάρσια από Αγγλία