Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Οι Τρεις Άγγελοι, του Albert Husson

Το έργο που έχουμε διαλέξει σήμερα για σας, αγαπητοί ακροατές, είναι  «Οι Τρεις Άγγελοι» των Samuel και Bella Spewack, (βασισμένo στο γαλλικό έργο La Cuisine Des Anges του Albert Husson) σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη.

Για κωμωδία το λένε, φανταιζίστικο το λένε, ποιητική φάρσα το λένε..., εγώ άκουσα ένα ρεσιτάλ ειρωνίας και σκληρότητας.
Στη Γουιάνα τη Γαλλική αποικία με τα ορυχεία και τις φυτείες, αλλά και τόπο εξορίας για τους βαρυποινίτες της Γαλλικής δικαιοσύνης, συμβαίνει το έργο μας.
Τρεις δραπέτες των φυλακών της αποικίας βρίσκουν καταφύγιο στο μαγαζί ενός καλού ανθρώπου και γίνονται φύλακες άγγελοι του ίδιου και της οικογένειάς του. Τακτοποιούν αρκετά ζητήματα οικονομικά και αισθηματικά με κριτήριο τη δική τους δικαιοσύνη και τη δική τους ηθική.

Μη δείτε τίποτα από τα παρακάτω αν θέλετε να πλάσετε μόνοι σας τους χαρακτήρες, τα κοστούμια και τα σκηνικά.

Α, μην ξεχάσω... Προσέξτε ποιος έκανε τις μουσικές στίξεις με τη φυσαρμόνικά του...



Παίζουν οι: Γιάννης Ευδαίμων, Θόδωρος Έξαρχος, Έφη Ροδίτη, Ελένη Καλλιγά, Κάτια Δανδουλάκη, Κώστας Ρηγόπουλος, Γιώργος Κυρίτσης, Γρηγόρης Βαλτινός


Η κωμωδία γνώρισε παγκόσμια επιτυχία από τότε που πρωτοπαίχτηκε στο Παρίσι με τον Ζαν Παρεντές και γυρίστηκε σε ταινία στην Αμερική με πρωταγωνιστές τον Χόμφρευ Μπόργκαρτ, τον Πίτερ Ουστίνοφ και τον Άλντο Ρέι. Μπορείτε να βρείτε το τρέιλερ της ταινίας ΕΔΩ αλλά και ολόκληρη την ταινία αν προσπαθήσετε (αρχίστε από ΕΔΩ)



Δεν θα ήταν δυνατόν να μην έχει παιχτεί και στις ελληνικές θεατρικές αίθουσες. Το 1953 από το θίασο Λαμπέτη, Παππά, Χορν
Το 1981 στο θέατρο Ακροπόλ σε σκηνοθεσία Γ. Θεοδοσιάδη και μουσική Γιάννη Σπανού, με τους Μίμη Φωτόπουλο, Μάρθα Βούρτση, Κοραλία Καράντη, Βάσο Ανδριαννό, Τάκη Χρυσικάκο και Ντίνα Κώνστα.
Το 1996 από το θίασο " ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ " και το θέατρο Καισαριανής σε περιοδεία σε φεστιβάλ και δήμους με πρωταγωνιστές τους, Όλγα Πολίτου, Θεόφιλο Βανδώρο και Γιώργο Ματαράγκα. Σκηνοθεσία Γ. Καλατζόπουλου.



Το έργο είναι από το πολύτιμο αρχείο του κ. Μέλλιου Ν.  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nα προσθέσω οτι παιχτηκε εκπληκτική κωμωδια-ταινία "We are no Angels" με τον Ντε νιρο και τον Σον Πεν βασισμένη σε αυτο το θεατρικο εργο.

Γιώργος Τσομπανίδης

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κανένας χριστιανός να ηχογραφήσει τον Μακρυγιάννη και για εμάς;

Ανώνυμος είπε...

Τα επισόδεια, αγαπητέ φίλε, αναμεταδίδονται όλα από το δικτυακό ραδιόφωνο http://www.ert.gr/webtv/index.php/trito-programma/itemlist/category/307-Otan-o-Tzimhs-Panoyshs-synanthse-ton-strathgo-Makrygiannh.html. Είναι εύκολο να ηχογραφηθούν. Μην ανησυχείς, κάποιος θα βρεθεί να τα ηχογραφήσει.

Για το Radio Theatre
Ρίθμη σισίχου