Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΛΙΟΛΑ ΤΟΥ ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ




Υπόθεση: "La Liola" (Liolà) είναι ένα Ιταλικό θεατρικό έργο γραμμένο από τον Luigi Pirandello, που διαδραματίζεται τον 19ο αιώνα στην Νάπολη. Κεντρικός ήρωας είναι ο Liola, ένας μεσήλικας άνδρας αποφασισμένος να μείνει εργένης, ο οποίος όμως είναι πατέρας 3 παιδιών, με διαφορετική μητέρα το καθένα. Είναι πνεύμα ελεύθερο που περιφέρεται από πόλη σε πόλη, θέλει να βρίσκεται κοντά στη φύση και .. να φτιάχνει παιδιά αλλά να μην κρατάει δεσμούς με τις μητέρες τους. Κάποια στιγμή προσπαθεί να πουλήσει ένα από τα παιδιά του στο δύστροπο ηλικιωμένο άνδρα τον Zio Simone. Τότε έχει μια απρόσμενη συνάντηση με την πρώην ερωμένη του Mita που του ανακοινώνει πως είναι ο πατέρας του αγέννητου παιδιού της.
Ο Pirandello σο έργο του παρουσιάζει τον Liola σαν τον ιδανικό πατέρα που φέρεται με πολύ αγάπη και αφοσίωση στα παιδιά του.


Χρονολογία Ηχογράφησης 21 Οκτωβρίου 1977
Πρώτη εκπομπή: 11 Ιανουαρίου 1978
Επαναληπτικές εκπομπές:
28 Νοεμβρίου 1979
25 Νοεμβρίου 1990
10 Νοεμβρίου 1997

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Νίκος Σκιαδάς,
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Νίκος Σκιαδάς,
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Πάρης Θεοφανίδης,
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλίκη Αλεξανδράκη, Ρίτα Μουσούρη, Ματίνα Καρρά, Πένη Παπουτσή, Ελίνα Τζαναβάρη, Χρήστος Πάρλας, Μαρία Σκούντζου, Τζόλυ Γαρμπή, Ντίνα Γιαννακού, Δήμος Σταρένιος, Χρυσούλα Διαβάτη, Ειρήνη Κουμαριανού.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

υπέροχο

Μάρσια από Αγγλία