Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ ΤΟΥ ΛΙΟΥΙ ΓΟΥΑΛΑΣ



Lewis Wallace 

Πρώτη εκπομπή: 18 Απριλίου 1965
Επαναληπτικές εκπομπές: 20 Απριλίου 1992 - 25 Απριλίου 1992

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Κώστας Κροντηράς,
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Σοφία Μιχαλίτση,
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Χρήστος Σερδινιάρης,
ΔΙΑΣΚΕΥΗ Χρήστος Σερδινιάρης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γκίκας Μπινιάρης, Γιάννης Αργύρης, Γιάννης Βογιατζής, Γιώργος Νέζος, Κική Ρέππα, Λευτέρης Τρακαδάς, Σώτος Νικολούδης, Αννα Εμμανουήλ, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Δημήτρης Παπαγιάννης, Πόπη Παπαδάκη, Νίκος Τζόγιας, Λουκιανός Ροζάν, Νάσος Χριστογιαννόπουλος, Ελλη Βοζικιάδου, Γρηγόρης Βαφειάς, Κούλα Αγαγιώτου, Σπύρος Ολύμπιος, Κώστας Παπαγεωργίου, Στέλιος Βόκοβιτς


Υπόθεση: Ο Μπεν Χουρ που ήταν έμπορος γόνος πλούσιας εβραϊκής οικογένειας, συναντά μετά από πολλά χρόνια τον παιδικό του φίλο Μεσάλα που τυγχάνει πλέον αξιωματούχος στο ρωμαϊκό στρατό να είναι διοικητής της φρουράς της Ιερουσαλήμ. Παρά τη χαρά που ένιωσαν και οι δύο από τη συνάντησή τους αυτή δεν αργούν ν΄ αντιληφθούν ότι βρίσκονται σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Έτσι ή άλλοτε φιλία ανάμεσα τώρα σε έναν πλούσιο Ιουδαίο και ένα Ρωμαίο αξιωματούχο μετατρέπεται σε μίσος, όταν ο πρώτος κατηγορείται άδικα για απόπειρα δολοφονίας του διερχόμενου κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ, όπου και συλλαμβάνεται και ρίχνεται στα κάτεργα, ενώ η περιουσία του δημεύεται και οι οικείοι του κλείνονται στη φυλακή. Η υπόθεση στη συνέχεια περιπλέκεται με τον Ιησού Χριστό, τον Πόντιο Πιλάτο κ.ά.


O Λιου (Λιούις) Γουάλας γεννήθηκε στις 10 Aπριλίου του 1827 και πέθανε στις 15 Φεβρουαρίου του 1905. Ήταν δικηγόρος, γενικός διοικητής στρατευμάτων στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, πολιτικός και συγγραφέας. Έγινε ευρύτατα γνωστός για το μυθιστόρημά του "Mπεν Xουρ".




Δεν υπάρχουν σχόλια: