Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Έλληνες Ηθοποιοί Διαβάζουν Ποιήματα


Εορταστική Ανάρτηση 3η

Έλληνες Ηθοποιοί Διαβάζουν Ποιήματα

Η σημερινή ανάρτηση όπως κι η προηγούμενη δεν είναι αμιγώς θεατρικού περιεχομένου αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέεται με πρόσωπα του θεάτρου. Ψάχνοντας κανείς στα δισκοπωλεία θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν σειρές ποιητικών συλλογών τις απαγγελίες των οποίων κάμνουν οι ίδιοι οι ποιητές. Τι γίνεται όμως όταν γνωστοί ηθοποιοί διαβάζουν ποιήματα και δίνουν κάτι από το ταλέντο τους συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υπέροχη ποιητική γραφή;

Είναι γνωστή η αγάπη που έτρεφε η Έλλη Λαμπέτη στην ποίηση του Καβάφη κι οι απαγγελίες που είχαν γίνει για λογαριασμό του Τρίτου Προγράμματος όταν τη διεύθυνση του σταθμού κατείχε ο Μ. Χατζιδάκις.  Όμως δεν είναι το ίδιο γνωστές κι οι απαγγελίες του Δημήτρη Χορν σε ποιήματα του Καρυωτάκη, Α. Μπάρα, Κ.Π. Καβάφη ή  της ιδιαίτερα αγαπημένης του Δ. Ζευγώλη.  Από την άλλη, ο Ν. Περγιάλης κι ο Γ. Κιμούλης διαβάζουν τον ποιητή των θαλασσών, Ν. Καββαδία ενώ ο η Ειρήνη Παππά, η Τόνια Καράλη κι η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν ποιήματα γεμάτα φως και χρώματα ελληνικά όπως τα γέννησε  η έμπνευση του Ο. Ελύτη.  Κι ανάμεσα σε όλους  αυτούς μπερδεύεται ο Πέτρος Φυσσούν  και διαβάζει τον δικό του αγαπημένο, Γιώργο Σέφερη. Έπειτα παίρνουνε πάλι τη σειρά η Όλια Λαζαρίδου με την Ειρήνη Παππά και διαβάζουν τον πάντα επίκαιρο Σολωμό.


Χαρίστε μια ποιητική συλλογή στους αγαπημένους σας και γνωρίστε μαζί τους την ελληνική ποίηση που είναι τόσο πλούσια όσο κι η λαλιά μας.  Στη χώρα τούτη το θεατρικό κείμενο δεν αναπτύχθηκε τόσο όσο στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη  μα η ποίηση υπήρχε πάντοτε στη μακραίωνη ιστορία μας. 

 Ο ερχομός του καινούριου χρόνου ας γίνει αφετηρία για καθετί που μέχρι τώρα δεν καταφέρατε να πραγματοποιήσετε.  Η ομάδα του Radio Theatre σας εύχεται  2011 ώρες (τουλάχιστον!) ραδιοφωνικού θεάτρου για τη νέα χρονιά!


ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: