Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, του Aldo De Benedetti


Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, καλησπέρα σας!
Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα ζευγάρια μάτια διαβάζουν την ίδια αγγελία για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος είτε στο δρόμο είτε στην εφημερίδα είτε μπροστά στο ίδιο το διαμέρισμα;
Πολλά, θα μου πείτε.


Για δυο ανθρώπους όμως που ενδιαφέρθηκαν για το ίδιο διαμέρισμα – όπως στο σημερινό μας έργο _ η μοίρα ύφανε το πεπρωμένο τους ή όπως συχνότερα λεμέ στις μέρες μας « Οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμότησαν» για να βρεθούν οι πορείες τους.
Πρόκειται για μια ερωτική κωμωδία, που κατά την εξέλιξή της εμφανίζει και σκηνές ερωτικού δράματος, χωρίς ωστόσο ο συγγραφέας να απομακρύνεται από την αρχική του επιλογή δηλ την ανάλαφρη ερωτική κωμωδία.
Ακούγεται ευχάριστα και λειτουργεί ως ένα ηχητικό αναλγητικό κατά του πονοκεφάλου που μας ταλαιπωρεί όλους όσοι κινούμαστε μέσα στο βομβαρδισμένο οικονομικό τοπίο της χώρας μας.
Γι αυτό μην αντισταθείτε στο έργο. Παραδοθείτε στο στόρι του με τον Ρενάτο να διαθέτει οικονομική ευμάρεια τέτοια, που φαντασιώνει την…ράφτρα - επιτηδευματία τόσο που σκέφτεται – φωναχτά - πως αντί να βγάζει η ίδια το ψωμί της καλύτερα είναι να την ταΐζει αυτός και δέχεται να παντρευτεί πριν καν μάθει το όνομα του.
Μάλλον στο βάθος διακρίνουμε τον βασικό πυρήνα πολλών παραμυθιών με τον πρίγκιπα και την φτωχή κοπέλα , προσαρμοσμένο όμως στη σύγχρονη εποχή. Και η φτωχή κοπέλα εδώ έχει απόψεις, πεποιθήσεις και …όνειρα που ως μεγαλόψυχος ο σύγχρονος πρίγκηψ δεσμεύεται να τα αποδεχτεί.


Ως εδώ όμως η κριτική παρουσίαση του έργου. Προσωπικά το απόλαυσα « κρυμμένος σε μια γωνιά του χωροχρόνου» του διαμερίσματος» τους κάπου στην Ιταλία φαντάζομαι, αλλά η δράση του αναλγητικού που λέγαμε τελείωσε μαζί με το έργο. Οι φωνές των θυγατέρων μου με ανέφεραν στη σκληρή πραγματικότητα ( από την οποία δραπετεύουμε κάθε φορά που ακούμε θέατρο, η αλήθεια να λέγεται) και θυμήθηκα τα έξοδά τους για το σχολείο αλλά και για τα φροντιστήριά τους, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τους άγρια κουτσουρεμένους μισθούς μας!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ ΒΙΚΤΌΡ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ , ΜΟΥΣΙΚΉ ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ ΛΙΤΣΑ ΠΑΡΙΣΑΚΗ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΝΤΑΝΟΥ
Παίζουν οι ηθοποιοί: ΚΩΣΤΑΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΓΝΗ ΒΛΑΧΟΥ, ΤΖΕΝΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΑΣ,ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΗΣ, ΜΠΕΜΠΑ ΜΩΡΑΪΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΣΙΜΟΝΗ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ,ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΌΟΥ




 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα το κοβεται στο τελος αποτομα. Δειτε το. Περιμενουμε πιο συχνες αναρτησεις αν γινεται.Να ειστε ολοι οι φιλοι καλα.