Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΤΡΟΧΙΕΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΙ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΤΟΤΑΙΝΙΑ 10 (Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ)

Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, καλησπέρα σας.
Με μια ακόμη κωμωδία χαρακτήρων συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στα έργα με παράλληλη πορεία στο σινεμά και το ραδιόφωνο. 

Πρόκειται για το έργο «Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ» του Δημήτρη Ψαθά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρωτότυπος τίτλος του έργου, που γράφτηκε για το θεατρικό σανίδι, ήταν «Η Αυτού Εξοχότης Εγώ». Ωστόσο διαπιστώνουμε , διαβάζοντας την εργογραφία του Ψαθά, ότι η πρώτη έκδοσή σε βιβλίο είχε τον τίτλο «Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ» και που έκτοτε επικράτησε. 
Μ' αυτόν τον τίτλο γυρίστηκε ταινία από τον Ορέστη Λάσκο το 1964 με τους: Γιώργο Κωνσταντίνου, Άννα Μαντζουράνη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Μιράντα Μυράτ, Θανάση Μυλωνά, Μπεάτα Ασημακοπούλου. Η θέση που πήρε η ταινία από εισπρακτικής πλευράς -με βάση τα εισιτήρια της πρώτης προβολής- ήταν η 52η στις 92 ταινίες εκείνης της χρονιάς., κόβοντας 80.053 εισιτήρια. Βλέπετε και πολλές ελληνικές ταινίες έβγαιναν τότε και εμπορικά πήγαιναν πολύ καλά. Η χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά. 

Στο ραδιόφωνο μεταφέρθηκε πολύ αργότερα το 1976 με τον ίδιο τίτλο «Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ», όπου τους ρόλους ερμήνευσαν οι: Γιάννης Γκιωνάκης, Χαριτίνη Καρόλου, Όλγα Πολίτου, Σταύρος Ξενίδης, Νίκος Απέργης, Αγγέλα Καζακίδου, Άννα Ραζή κ.ά. Η ραδιοσκηνοθεσία ήταν του Βίκτωρα Παγουλάτου.
Η διάρκεια του έργου είναι 1ω 56λ .

Λίγα λόγια για την υπόθεση.
Ο εργοστασιάρχης Γιάγκος Αγγελής, θεωρεί ότι είναι καιρός να αλλάξει τη ζωή του, αφού πρώτα αποδεσμευτεί από τις δύο γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Ελένη και την ερωμένη Λίλη. Παράλληλα βοηθάει την χήρα Παπαγεωργίου στην ανέγερση ανδριάντα, προς τιμή του συζύγου της, έχοντας στόχο να βάλει χέρι στην περιουσία της...
Το έργο βρέθηκε μόνο στο αρχείο του rithmi sisixou.
Καλή σας ακρόαση!
Απείρως ευγνώμονες στο ΤΡΙΤΟ πρόγραμμα της ΕΡΤ!



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω.ειναι καταπληκτικη η προσπαθεια που εχετε κανει.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα τα θεατρικά που μας δίνετε! Είναι πια συνήθεια το πρωί να ακούμε το θεατρικό μας!
Μόνο που (μην ακουστώ αχάριστη..)... γιατί από rapidshare το γυρίσατε σε hotfile??? Είναι ευκολο να το ανεβάζετε και στους 2 ??? (παρακαλώ????)
Σας ευχαριστώ!!!
:-)

IZA είπε...

Αγαπητή μας φίλη. Ακούγεται θαυμάσιο που ξεκινάτε την ημέρα σας, ακούγοντας κάποιο θεατρικό. Σας ζηλεύουμε! Να είστε πάντα καλά και να απολαμβάνετε αυτήν σας τη συνήθεια. Όσο για το papidshare συμβαίνει για κάποιο λόγο - ανεξήγητο και για μας- μα μην έχουμε πρόσβαση στα θεατρικά αρχεία καμιά δεκαπενταριά μέρες τώρα. Εσείς κατεβάζετε παλιότερα έργα- απο iza kai estragon- αλλά τώρα δε μπορούμε να ανεβάσουμε. Είμαστε σε εξηγήσεις και επεξηγήσεις με την rapdishare μα λύση ακόμη γιοκ. Έτσι ανεβάζουμε στο hotfile μέχρι νεοτέρας.
Με εκτίμηση radio-theatre