Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΚΕΡΝΑΜΕ ΠΟΤΟ ΣΤΟ LIBERTY BAR


Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, καλησπέρα σας από την έδρα μας πλέον! Τώρα το καλοκαιράκι όλο και σε κάποιο μπαράκι ήπιατε το ποτάκι σας με τη συντροφιά σας. 
Μήπως έτυχε να πέσετε πάνω στον επιθεωρητή Μαιγκρέ, γνωστό ήρωα του Ζωρζ Σιμενόν; 
Όχι; Τότε είχατε μπει σε λάθος μπαρ. Διότι αυτό το καλοκαίρι(;) ο επιθεωρητής Μαιγκρέ σύχναζε στο LIBERTY BAR. 
Τι έτρεξε εκεί; Το ομώνυμο έργο του Σιμενόν μετέφερε στη θεατρική σκηνή ο Φρεντερίκ Βελμέν και το 1961 ηχογραφήθηκε για το ραδιόφωνο με την κυρία Κυβέλη, τον Λ. Καλλέργη, τον Γ. Φέρτη, την Ε. Χατζηαργύρη, τον Γ. Αργύρη και τον Δ. Νικολαΐδη. 

Φτιάξτε ατμόσφαιρα μπαρ, βάλτε ένα ποτό, χαμηλώστε τα φώτα και καλή ακρόαση!
 Η ευγνωμοσύνη μας στο ΤΡΙΤΟ πρόγραμμα της ΕΡΤ μεγάλη και δεδομένη!





4 σχόλια:

Benikos place είπε...

Ευχαριστουμε πολυ.Καλη αρχη.
Χαιρετισμους.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ορίσατε
Ευχαριστώ nikolaskoul

estragon είπε...

Αγαπητοι Ιζα-Δημητρη,
διαπιστωνω ευτυχης μετα απο ολιγοημερη απουσια μου οτι εχει σημειωθει μια αξιοσημειωτη πυκνωση των αναρτησεων στη θαυμασια ιστοσελιδα σας.Συγκεκριμενα,μεσα σε 12 μολις ημερες(11-23/8)ανεβασατε 7 νεα θεατρικα εργα.Εξοχα!Μετα απο μια περιοδο σχετικης "ανομβριας",λογω των διακοπων σας,περναμε και παλι σε μια περιοδο ραδιοθεατρικου οργασμου.
Περνω λοιπον σε μια συντομη γενικη επισκοπηση αυτης της νεας σοδειας.Παντα ενδιαφερουσα η Ζαβιτσιανου και με το γνωστο εξαιρετικο μεταλλο η φωνη του Τζογια("Παντρευτηκα μια μαγισσα").Μιχαλακοπουλος-Ληναιος κεντουν στην αγρια σατιρα του Μουρσελα εναντια σε καθε ειδους συμβασεις της λογικης("Επικινδυνο φορτιο").Διαβολου τεχνας κατεργαζεται ο Σταμα-Καρακατσανης,αν και στο εργο την παρασταση "κλεβει" ο φινος Τακης Μηλιαδης ("Τα διαβολοτεχνιδια του Σταμα").Το ιδιο συμβαινει και στο "Φωτισμενο παραθυρο",οπου το ενδιαφερον του ακροατη μετατοπιζεται απο τον πρωταγωνιστη Ν.Χατζισκο(τον βρηκα αρκετα στυλιζαρισμενο) στον εξαισιο Κ.Ρηγοπουλο.Μια απο τις λιγες θεατρικες καταγραφες της Βουγιουκλακη στα ερτζιανα αποτελει το "Μια Κυριακη στη Ν.Υορκη".Οπως εχει παρατηρησει παλαιοτερα και αλλος θαμωνας της ιστοσελιδας σας οι ραδιοφωνικες ερμηνευτικες καταθεσεις της μοιαζουν καλυτερες απο τις εμφανισεις της στο σανιδι(τουλαχιστον οσες ειχα εγω προλαβει να παρακολουθησω).Τελος το εργο του Κασονα("Η κυρα της αυγης")χαρακτηριζεται απο μια ιδιαιτερη ποιητικοτητα-θυμιζει εντονα Λορκα.
Τωρα σας χαιρετω, γιατι εχει αρχισει ηδη η αντιστροφη μετρηση στο rapidshare και λεω να πεταχτω μεχρι το Liberty bar για ενα ποτο με τον παντοτε ενδιαφεροντα επιθεωρητη Μαιγκρε.

Θερμους χαιρετισμους και καλη δυναμη για το υπολοιπο της χρονιας!

Υ.Γ. Τωρα που επιστρεψατε στη βαση σας και εχετε πλεον προσβαση στο συνολο του αρχειου σας και αφου ο τρεχων ραδιοθεατρικος τονος μας ειναι στο χωρο του αστυνομικου,θα επανελθω σε μια παλαιοτερη παρακληση μου και θα σας προτεινα να συνεχισετε με καποιο απο τα κορυφαια εργα των μεγαλων μαστορων του ειδους Αγκαθα Κριστι-Ρομπερ Τομα.Προκειται για τα εργα "10 μικροι νεγροι"-"Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρες"(Κριστι) και "8 γυναικες κατηγορουνται"(Τομα),για τα οποια γνωριζω οτι εχουν ηχογραφηθει για το Τριτο Προγραμμα.

Ανώνυμος είπε...

http://mariatweety.blogspot.com

ENA A3IOLOGO BLOG ENOS KORTSIOU

ANTREAS