Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΑΝΤΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥ ΡΕΙΜΟΝΤ ΤΣΑΝΤΛΕΡ


 

Farewell My Lovely - Daymond Chandler


Υπόθεση: Στο Λος Άντζελες του 1941, ένας πρώην κατάδικος, ο Μουζ Μαλόι θα προσλάβει τον Ντετέκτιβ Μάρλοου για να του βρει την παλιά φιλενάδα του, την Βέλμα, που έχει να την δει εφτά χρόνια. Ταυτόχρονα ο Μάρλοου ερευνά την δολοφονία ενός πελάτη του, ονόματι Μάριοτ που ήταν θύμα ενός εκβιασμού για την κλοπή ενός κοσμήματος από την συλλογή του Δικαστή Μπαξτέρ Γουίλσον Γκρέι. Κατά την επίσκεψη του στη Έπαυλη του Δικαστή Γκρέι, ο Μάρλοου θα γνωρίσει την εκθαμβωτική Έλεν Γκρέ, την σύζυγο του Δικαστή...
Το "Farewell, My Lovely" όπως και πολλά από τα μυθιστορήματα του Chandler, γράφτηκε με τον τρόπο που ο ίδιος ονομάζεται κανιβαλισμός (cannibalising) προηγούμενων σύντομων ιστοριών. Το συγκεκριμένο έργο ήταν η συρραφή των τριών σύντομων ιστοριών "Try the Girl", "Mandarin's Jade", και "The Man Who Liked Dogs στις οποίες έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να ταιριάζουν μαζί ως μυθιστόρημα. 

Η ραδιοφωνική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ρέιμοντ Τσάντλερ «Αντίο Γλυκιά μου» μεταδόθηκε από το Β΄ Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ σε 15 ημίωρες συνέχειες. Η εκπομπή «Η Αστυνομική Λογοτεχνία στο Τρίτο Πρόγραμμα» δίνει την ευκαιρία στους ακροατές να ακούσουν τη σειρά σε 8 συνέχειες των 45΄, κάθε Τρίτη στις 22:00.

Μετάφραση: Ανδρέας Αποστολίδης
Ραδιοσκηνοθεσία: Λάμπρος Κωστόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ηλέκτρα Παπακώστα
Επιμέλεια ήχων: Άντα Μουσουτζάνη
Ηχογράφηση: Μάκης Γίγας -Αλίκη Φιορέντζη
Παραγωγή: Νέλλα Δουλτσίνου
Στο ρόλο του ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου, ο Μηνάς Χατζησάββας  
Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννυ Πασπάτη-κυρία Γκρέηλ, Αλέξης Μαρτζούκος- Ρεν, Ναπολέων Ροδίτης-Μουζ Μαλλόυ, Φραγκούλης Φραγκούλης-Όλσον, Παναγιώτης Σερεφίδης-πωλητής
Μάκης Δελαπόρτας –ένας μπράβος, Λεωνίδας Βαρδαρός-ένας μπράβος, Σπύρος Κουβαρδάς-οδηγός .

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάνω που νομιζα πως το αρειο της ερτ εχει στερεψει ήρθε ¨Η νυχτα στο σταυροδρομι" και μετα αυτό. Ελπιζω να κρυβει κι αλλουσ θησαυρους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αμφησβητώ την καλλιτεχνική αξία των ηθοποιών και συντελεστών του ραδιοφωνικού,
αλλά περίμενα μία εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα. Μουσική τζαζ των 50`s, φωνή βαριά και "μάγκικη" που σέρνει τις λέξεις, καθώς προφέρονται, στα πρότυπα δηλαδή του κινηματογραφικού Φίλιπ Μάρλοου και των άλλων ταινιών film noir. Εδώ είναι σαν να ακούς κάποιο μονόπρακτο του Τσέχωφ. Δεν άντεξα περισσότερο από 10 λεπτά.