Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΩΝ ΛΟΥΚΑ ΚΑΡΑΤΖΙΑΛΕ



 

Ion Luca Caragiale 

O scrisoare pierdută (1884)

 


 

Οι χαρακτήρες του έργου:

Zaharia Trahanache πρόεδρος πολλών επιτροπών, με μεγάλη πολιτική επιρροή

η σύζυγος του Zoe,

Tipătescu Ştefan τωρινός νομάρχης,

Caţavencu υποψήφιος νομάρχης πρόεδρος της ανεξαρτήτου ομάδος,

Ghiţă Pristanda  αστυνομικός

Farfuridi,

Brânzovescu,

Agamiţă Dandanache άλλος υποψήφιος.


Υπόθεση: Τα πάντα ξεκινάνε μια ημέρα πριν τις εκλογές. Αύριο θα αποφασιστεί ποιός θα είναι ο υποψήφιος που θα υποστηριχτεί από το κυβερνών κόμμα. Ο
Tipătescu Ştefan τωρινός νομάρχης υποψήφιος στις αυριανές εκλογές δέχεται την επίσκεψη του Zaharia Trahanache προέδρου πολλών επιτροπών, με μεγάλη πολιτική επιρροή. Ο Zaharia τον ενημερώνει για μια βρώμικη σκευωρία που ετοιμάζει ο πολιτικός του αντίπαλος ο Caţavencu πρόεδρος της ανεξαρτήτου ομάδος. Ένα πλαστό ερωτικό γράμμα του νομάρχη που απευθύνεται στην γυναίκα του Zaharia την Zoe θα δοθεί σύντομα στην δημοσιότητα με σκοπό να τρωθεί η ηθική του εικόνα πράγμα που θα του στοιχήσει την εκλογή.

Φτάνει η μέρα των εκλογών. Η Zoe και τελικά ο Ştefan σκέφτονται πως πρέπει να πείσουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον Catavencu γιατί το γράμμα δεν είναι πλαστό και τους κρατάει στο χέρι. Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν φτάνει μια νέα είδηση, ένα καινούργιο πρόσωπο με το όνομα Agamiţă Dandanache έχει δηλώσει υποψηφιότητα και μάλιστα προτείνεται από το κόμμα να υποστηριχτεί. Τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί τώρα θα έρθουν αντιμέτωποι και με το κόμμα..

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Σταματόπουλος, Φάνης Χηνάς, Ιορδάνης Μαρίνος, Μαρία Δουράκη, Στέλιος Λιονάκης, Χάρης Νάζος, Δημήτρης Βυζάντιος, Λάζαρος Ανδριώτης, Γιώργος Μάζης, Ηρακλής Στρούγγης, Σπύρος Ιωάννου, Γιώργος Χριστόπουλος.

Μετάφραση: Τάσου Κωνσταντινίδη.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: