Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ο ΑΡΙΘΜΟΜΝΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΜΕΙΖΟΝ





"Remembro" ο άνθρωπος που τα θυμάται όλα

Ο ντεντέκτιβ της Scotland Yard Christopher Blaze κληρονομεί μια θεία του η οποία τον καθιστά ιδιοκτήτη της εφημερίδας "ΦΥΛΑΚΑΣ" με τον όρο να παραιτηθεί από την αστυνομία. Αρχισυντάκτης είναι ο κ. Meek που έχει καθιερώσει ένα προφίλ ήπιων και χαμηλών τόνων με αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση πως η εφημερίδα είναι "ψόφια". Η εμφάνιση του πρώην ντεντέκτιβ θα δώσει νέα πνοή και ζωντάνια.... 

Υπόθεση: Ο Smithy, αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας "ΦΥΛΑΚΑΣ", γύρισε από το Brighton όπου μάζευε στοιχεία για μια ληστεία τραπέζης που έγινε εκεί. Είναι έξαλλος γιατί η υπόθεση αυτή τυπώθηκε στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και αποφασίζει να παραιτηθεί. Η άφιξη του νέου ιδιοκτήτη και πρώην ντεντέκτιβ Christopher Blaze με τον οποίο γνωρίζονται από παλιά θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Ο Blaze θυμάται μια ληστεία που είχε γίνει στις 5 Νοεμβρίου 1949 στο Birmingham στην τράπεζα Anderle χωρίς να βρεθούν οι δράστες και βλέπει πολλά κοινά στοιχεία με τη ληστεία του Brighton, έτσι οι δυο τους θα ξεκινήσουν νέες έρευνες...

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Τύμβιος, Γιάννης Παπαιωάννου, Βούλα Πελεκάνου, Ανδρέας Μούστρας, Ανδρέας Νικολής, Βάνια Κωνσταντίνου, Πίτσα Αντωνιάδου, Στέλιος Καυκαρίδης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Έλλη Κυριακίδου, Ανδρέας Μαραγκός, Τάσος Ταντελές.




Ο Edward J. Mason γεννήθηκε το 1912 στο Birmingham της Αγγλίας και πέθανε το 1972. Ήταν σεναριογράφος για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Η πρώτη του σημαντική επιτυχία ως σεναριογράφος ήρθε το 1947 όταν το BBC Home Service radio άρχισε να μεταδίδει ραδιοφωνικό σήριαλ με τις περιπέτειες του ντεντέκτιβ Dick Barton, χαρακτήρα που είχε δημιουργήσει παλαιότερα με τον επίσης συγγραφέα Geoffrey Webb. Αυτή η ραδιοφωνική σειρά κράτησε μέχρι το 1951 οπότε το BBC την αντικατέστησε με την επίσης δημιουργία της ομάδας των Mason-Webb η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει η μακροβιότερη soap opera του ραδιοφώνου.
Το 1950  είχε ήδη γράψει δυο ραδιοφωνικές σειρές "The Lady Craved Excitement" και "What the Butler Saw".
Το 1955 ξεκίνησε από το BBC's English language commercial rival Radio Luxembourg άλλη μια ραδιοφωνική σειρά μυστηρίου με τίτλο "Shadow Man".


Στις ραδιοφωνικές εκπομπές του BBC το ρόλο του  Christopher Blaze ερμήνευε ο  Jack Hulbert (φωτο δεξιά)


Δεν υπάρχουν σχόλια: