Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΑΝΝΙΕΖΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ




Ο Ξενόπουλος έγραψε το έργο για να παιχτεί στο θέατρο από την Αλίκη Θεοδωρίδη - Νορ (κόρη της Κυβέλη)


  

Αννιέζα (1932)

Υπόθεση: Η Αννιέζα είναι ένα 16χρονο κορίτσι που ζη και μεγαλώνει με τον παππού της τον κόντε Τζάννες αφού πολύ νωρίς έχασε και τους δυο γονείς της. Η νεαρή δεσποινίδα είναι σε ηλικία που θέλει να γνωρίσει τον κόσμο, τους ανθρώπους και όχι να μένει απομονωμένη στο κτήμα του κόντε παππού της.  Όμως ο κόντε Τζάννες έχει άλλες αντιλήψεις όσο το κορίτσι μεγαλώνει γίνεται πιο καταπιεστικός και απόλυτος. Φοβάται πως τώρα στα εβδομήντα του χρόνια θα την χάσει και θα μείνει μόνος. Η Αννιέζα θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί κάποιον νέο άλλα θα υποκύψει στον συναισθηματικό εκβιασμό του παππού που εκμεταλλευόμενος την κατάσταση της υγείας του θα την αναγκάσει να παραμείνει μαζί του. Όμως η καρδιάς της φτερουγίζει έντονα και επίμονα δείχνοντας της το δρόμο προς τη ζωή...

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Έφη Ροδίτη, Δημήτρης Παπαγιάννης, Μαργαρίτα Λαμπρινού, Γιώργος Μούτσιος, Ανδρέας Βεντουράτος, Νάσος Χριστογιαννόπουλος, Δημήτρης Μπισμάνης, Κατερίνα Καραβία, Γιώργος Σαλάχας, Ντίνος Δουλγεράκης, Κατερίνα Μιλιδάκη, Σοφία Μυρμιγκίδου, Ανδρέας Κοσπάσης.


Όταν παίχτηκε το έργο πολλοί από τους θεατές σχημάτιζαν την εντύπωση πως περιγραφόταν κάτι σαν Οιδιπόδειο σύνδρομο. Ότι δηλαδή  από την μεριά του κόντε Τζάννες υπήρχε ένας κρυφός ανομολόγητος έρωτας προς την εγγονή του. Ο ίδιος ο συγγραφέας βλέποντας το έργο παρατήρησε πως πραγματικά δημιουργείται μια τέτοια αίσθηση άλλα δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν στις προθέσεις του όταν έγραφε το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: