Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝ ΤΟΥ ELLERY QUEEN



Υπόθεση: Ένας ηλικιωμένος, ο Τζων Κάιν, γνωρίζοντας πως πλησιάζει το τέλος της ζωής του αποφασίζει και καταστρώνει ένα σχέδιο για να βλάψει μετά το θάνατο του τα τρία παιδιά του θέλοντας έτσι να τα εκδικηθεί που τον εγκατέλειψαν πριν από 17 χρόνια.
Το σχέδιο του είναι πολύ απλό αλλά τρομερό. Επιλέγοντας τυχαία από τον τηλεφωνικό κατάλογο καλεί τον δικηγόρο Ο'οτης και τον βοηθό του Πάρκερ να είναι μάρτυρες και εκτελεστές της διαθήκης του. Τους ενημερώνει ότι σε ένα από τα τρία παιδιά αφήνει όλη την περιουσία του που είναι περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια. Το όνομα του κληρονόμου θα γίνει σε όλους γνωστό μόνο την ημέρα που θα ανοιχτεί η διαθήκη μέσα σε αυτό το παλιό αρχοντικό. Υπάρχει μέσα στη διαθήκη και ο όρος πως αν ο κληρονόμος χάσει τη ζωή του οι άλλοι δυο θα είναι οι δικαιούχοι της περιουσίας.
Τα τρία του παιδιά είναι ο Κάιν με το παρατσούκλι Δαντής. Ο Κάιν με το παρατσούκλι  ο  φονιάς. Και η αδελφή τους με το παρατσούκλι  η Γλύκα.
Ο δικηγόρος Ο'οτης βλέποντας το αποτέλεσμα που θα έχει το άνοιγμα της διαθήκης ενημερώνει τον επιθεωρητή Κουϊν. Η αστυνομία θα πρέπει να καταστρώσει κάποιο σχέδιο ώστε να μην υπάρξουν θύματα ....

Μετάφραση: Γιάννη Λύτρα
Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Τεχνική επιμέλεια: Βάγιας Αποστόλου
Ραδιοσκηνοθεσία: Μιχάλης Παπανικολάου
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Διαβάτη, Μάκης Ρευματάς, Γιώργος Αστερίου, Κώστας Μπακάλης, Μαρία Μάλιου, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Λάμπρος Τσάγκας, Δημήτρης Ιωακειμίδης, Αλέξης Σταυράκης
Στον ρόλο του Έλλερυ Κουήν ο Κώστας Αρζόγλου

Επιμέλεια Εκπομπής: Μάρα Καλούδη


Με το ψευδώνυμο Ellery Queen, ο Frederic Dannay και ο Manfred Lee, δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη έγραψαν και κυκλοφόρησαν το 1929 την πρώτη τους αστυνομική ιστορία παρουσιάζοντας στο αναγνωστικό κοινό τον Ellery Queen, ντεντέκτιβ και συγγραφέα των ιστοριών που πρωταγωνιστεί!
Έτσι χαρίζουν στην Αμερικανική Αστυνομική Λογοτεχνία τον ήρωα που επηρέασε και ενέπνευσε όσο κανείς τις μετέπειτα γενιές και στους δημιουργούς του κυρίαρχη θέση στην ιστορία της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας.

Η αποψινή ιστορία «Το στίγμα του Κάιν» πρωτοακούστηκε το 1942 στο πλαίσιο των ραδιοφωνικών εκπομπών με τίτλο «Οι περιπέτειες του Ellery Queen» “The adventures of Ellery Queen”, που μεταδόθηκαν από τα δίκτυα CBS και ABC από το 1939 έως το 1948. 




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλό .
Συνεχίστε να βάζετε τέτοια ποιοτικά αστυνομικά.


Γιώργος
Τσομπανίδης

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και πάλι. Το "unsafe website/link" εμφανίστηκε με τον ΙΕ. Το άνοιξα με CHROME.

Ευχαριστώ πολύ,

Κάλη