Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΒΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΕΝΗ




 «H πρόβα» της φθοράς

Υπόθεση: Πρόκειται για μια πρόβα που κάνει ένας άνθρωπος με άλλους επτά ηθοποιούς και πραγματεύεται την περίπτωση ενός ευαίσθητου άνδρα που από το τίποτε η κοινωνία τον κάνει αποδιοπομπαίο τράγο.
 
O Γιώργος Αρμένης αναφέρει μεταξύ άλλων για το έργο: 

«Είναι ένα νεανικό μου έργο που το ξανακοίταξα, φρεσκάρισα λίγο τον λόγο των ηθοποιών. Είχε την τύχη να βραβευτεί με όλα τα βραβεία του Φεστιβάλ Ιθάκης, όπου την επιτροπή αποτελούσαν η Μαρία Φαραντούρη, η Ελένη Χατζηαργύρη, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Αλέξης Διαμαντόπουλος» αναφέρει ο συγγραφέας και σκηνοθέτης. Το έργο παίχτηκε στο παρελθόν δύο φορές από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων - όπου συμπτωματικά είναι και ο τόπος αναφοράς του κειμένου - και από την Ελεύθερη Αυλαία του Ντίνου Καρύδη και της Τζούλιας Αργυροπούλου. 

«Στις μέρες μας η ρηχότητα και η φτήνια περισσεύουν, το μόνο που μας μένει είναι να επιμένουμε σ' αυτό που πιστεύουμε ο καθένας μας από τη θέση του, να εναντιωθούμε στη λαίλαπα της προχειρότητας και καπατσοσύνης που γεννάει την έλλειψη ήθους. Είναι καιρός όλοι μαζί να πούμε φτάνει πια. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μήπως καταφέρουμε κάτι καλύτερο».


Για το ραδιόφωνο
Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάκης Παπαματθαίου, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Χρήστος Μίνης, Χάρης Σώζος, Γιάννης Δεγαίτης, Βασίλης Βασιλάκης, Παντελής Παπαδόπουλος, Γιάννης Καρατζογιάννης, Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Ρήγας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: