Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΗΤΣΑΚΗ


 Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα. Ένα σπίτι σε προσφυγικό συνοικισμό επαρχιακής μεγαλούπολης από αυτά που χτίστηκαν βιαστικά και παράνομα για την εκμετάλλευση της εσωτερικής μετανάστευσης της εποχής. Γύρω του υψώνονται ντουβάρια από τα διπλανά σπίτια που το … προστατεύουν από τον ήλιο και τα μάτια του κόσμου. Δίνει την αίσθηση πως οι άνθρωποι που το κατοικούν είναι κυνηγημένοι πρόσφυγες που το διάλεξαν περισσότερο για να κρυφτούν παρά για να ζήσουν ….
             Τα πρόσωπα του έργου:
       Μάνα, Δημήτρης, Ηλίας, Νάσος, Κατερίνα, Πατέρας, Χωροφύλακας.


Ο Βασίλης Μητσάκης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1935 στους Σοφάδες Καρδίτσας και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1960.  Επίσης σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Το 1982 δημιουργεί τον προσωπικό θίασο "Θεατές" και τον στεγάζει στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, όπου επί πέντε χρόνια ανεβάζει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει τα ακόλουθα έργα του: "Η δική μας οικογένεια", "Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε", "Τα σιαμαία του Βόλου". Το 1985 ανεβάζει την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο πλαίσιο του εορτασμού "Αθήνα - Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης". Έχει εργαστεί και με τις τρεις ιδιότητές του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Τελευταία του συγγραφική δουλειά για την τηλεόραση είναι "Ο επισκέπτης της ομίχλης". Έχει επιχειρήσει δύο φορές καλλιτεχνική αποκέντρωση στην επαρχία, το 1975 στα Γιάννινα και το 1992 στον Βόλο, όμως αμφότερες οι προσπάθειές του δεν ευοδώθηκαν.

Το 1994 αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, απ' όπου παραιτείται πριν από τη λήξη του συμβολαίου του και αποσύρεται στο Πήλιο, όπου διαβάζει, γράφει και καλλιεργεί τον μπαξέ του. Κι όταν του λείπουν οι "Θεατές" του και οι θεατές, δημιουργεί καλλιτεχνικές βραδιές με ποίηση, θέατρο, μουσική και τραγούδι, που τις παρουσιάζει σε επιλεγμένους από τον ίδιο χώρους..Σύζυγος της ηθοποιού Αμαλίας Γκίζα.




Για το ραδιόφωνο:


Παίζουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Γκιζά, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Σπύρος Ιωάννου, Ντίνος Σούτης, Μαρία Λιαπίκου, Βασίλης Μητσάκης, Δημήτρης Τζουμάκης.
 


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βαρύ, αλλά με νόημα.

Μάρσια από Αγγλία