Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ Leningrand του José Sanchis Sinisterra


         El Cerco de Leningrado - The Siege of Leningrad            


Δύο γυναίκες η Πρισίλλα και η Ναταλία, η γυναίκα και η ερωμένη αντίστοιχα του Νέστορα Καπόσο, γνωστού αριστερού θεατρικού σκηνοθέτη, που σκοτώθηκε πριν από είκοσι τρία χρόνια, ζουν σε ένα εγκαταλελειμμένο χώρο, που πρόκειται να κατεδαφιστεί και να απαλλοτριωθεί:

Ο χώρος αυτός είναι το Θέατρο Ghost, πρώην έδρα της εταιρείας του. Τις δύο γυναίκες ενώνει εκτός από την αγάπη και τη μνήμη στον συγκεκριμένο άνθρωπο και τα ιδανικά για έναν καλύτερο κόσμο. Ενώ λοιπόν κάνουν μια καταγραφή του τι έχει απομείνει στο παλιό θέατρο υπενθυμίζουν τη δική τους ιστορία. Ψάχνουν για ένα κείμενο από έναν άγνωστο συγγραφέα, το οποίο ο Νέστορας έκανε πρόβες όταν πέθανε, και κανείς δεν γνωρίζει πολλά για αυτό: Η πολιορκία του Λένινγκραντ.
Από το κείμενο του έργου δημιουργείται η πεποίθηση ότι ο Νέστορας θα μπορούσε να  έχει σκοτωθεί τόσο από κάποιους αντίπαλους όσο και από κάποιους συντρόφους του.
Παρόλα αυτά, οι δύο γυναίκες συνεχίζουν πιστές στη μνήμη του και τα ιδανικά του, αντιστέκονται στην κατεδάφιση του θεάτρου και προετοιμάζουν το ανέβασμα της πολιορκίας του Λένινγκραντ ακόμη και αν το κάνουν μόνες τους.


Παίζουν οι ηθοποιοί:
Αντιγόνη Βαλάκου, Μάγια Λυμπεροπούλου.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλό, κι η μουσική καταπληκτική. Ξέρει κανείς τους τίτλους των τραγουδιών;

Μάρσια από Αγγλία

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση επι του συνόλου των (υπέροχων) αναρτήσεών:
τυχαίνει κάποιος συν-ραδιοθεατρόφιλος να γνωρίζει ποιο είναι το κλασικού ύφους μουσικό θέμα των τίτλων αρχής σε κάθε θεατρικό έργο;
Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω κι εγώ!!
Αν γνωρίζετε κάποια από τα μουσικά θέματα να τα αναγράφετε στην περίληψη του έργου.
Ευχαριστώ!