Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ TOY ΘΟΡΝΤΟΝ ΟΥΑΙΛΝΤΕΡ


Υπόθεση: Το έργο παρουσιάζει τη ζωή σε μια μικρή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ρουτίνα της ζωής, ο έρωτας, ο γάμος, ο θάνατος είναι τα στάδια στα οποία κινείται ο συγγραφέας. Ενώ λοιπόν, πρόκειται για μια μικρή αμερικανική πόλη, στην ουσία περιγράφεται η ζωή σε κάθε μικρή πόλη του κόσμου αφού λίγο - πολύ όλοι τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια προβλήματα ατιμετωπίζουν.

Η Μικρή μας πόλη [Our town] είναι πασίγνωστη στους Έλληνες θεατρόφιλους.
Το έργο πρωτοπαίχτηκε στην Αθήνα το 1945, από το θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη, στο θέατρο Κεντρικό, σε σκηνοθεσία Ντίνου Γιαννόπουλου – στο ρόλο του αφηγητή ο Θάνος Κωτσόπουλος και το πρόγραμμα προέβλεπε εναλλασσόμενη ερμηνεία της Κατερίνας και της Μελίνας Μερκούρη.
Αργότερα, το 1954 παίχτηκε από το Θέατρο Τέχνης. Το είχε μεταφράσει ο Μίνως Βολανάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Τσαρούχης, και το είχε σκηνοθετήσει φυσικά ο Κάρολος Κουν.

Το 1992 στο θέατρο Λαμπέτη – μετάφραση και σκηνοθεσία: Μίνως Βολανάκης, σκηνικά και κοστούμια: Σάββας Χαρατσίδης, και στη διανομή: Ν. Τσακίρογλου, Πέμη Ζούνη, Σ. Τζώρτζογλου, Α. Λαδικού, Γ. Γεωγλερής, Θ. Μπαζάκα κ.α.
Το 2003, στο θ. Δημήτρης Χορν – μετάφραση και σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής, στη διανομή: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Χρήστος Στέργιογλου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιώτα Φέστα, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Χύτας, Ζώγια Σεβαστιανού, Γιάννης Τσιμιτσέλης. Ενδεχομένως να έχει παιχτεί και από άλλους θιάσους.


Για το ραδιόφωνο:
Παίζουν: Κώστας Ρηγόπουλος, Νίκος Πιλάβιος, Λυκούργος Καλλέργης, Λάζος Τερζάς, Μαρία Μαρτίκα, Δημήτρης Χρυσομάλλης, Γιάνκα Αβαγιανού, Λουίζα Ποδηματά, Κυριάκος Δανίκας, Αννα Βενέτη, Σπύρος Ολύμπιος, Γρηγόρης Βαφειάς, Λίνα Κρασά, Κώστας Κοκάκης, Δημήτρης Αστεριάδης, Γιάννης Στρατάκης, Δημήτρης Ποταμίτης, Γιώργος Μετσόλης, Γιώργος Νέζος.
Σκηνοθεσία: Κώστα Μπάκα

Εκάλη Σώκου





4 σχόλια:

Lampros Lampinos είπε...

εκπληκτικό έργο... καθόλου μικρό!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Παρακαλείται θερμά όποιος έχει ηχογραφήσει από το βιβλίο της Ζυράνας Ζατέλη τα επεισόδια μετά το 32ο να τα ανεβάσει.

Matina! είπε...

Σας ευχαριστώ, Καλή Συνέχεια!

Ιρένε Μαραντέϊ είπε...

Χθες Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου πέθανε η Εκάλη Σώκου, που στη Μικρή μας πόλη έπαιζε το ρόλο της Μύρτλ Ουέμπ (μητέρας της Έμιλυ)