Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ του Ερρίκου Ίψεν



AN ENEMY OF THE PEOPLE - Ibsen

Ό «Εχθρός τού λαού» το τέταρτο στη σειρά από τα λεγόμενα πολεμικά έργα τού 'Ιψεν γράφτηκε το 1882 στο Τιρόλο - Πρόκειται για ένα Δράμα που εξελίσσεται σε πέντε πράξεις.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Στον "Εχθρό Του Λαού" ένας έντιμος άνθρωπος, ένας γιατρός ιδεολόγος, λέει δημόσια την αλήθεια, για τον κίνδυνο πανδημίας στη πόλη του και βρίσκει συσπειρωμένο απέναντί του, όλο το σκληρό κατεστημένο των συμφερόντων και της διαπλοκής, καθώς και το αφιονισμένο από τα ψεύδη κοινό.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ερρίκου 'Ιψεν μεταφέρεται στο σινεμά σε διασκευή του Γιάννη Δαλιανίδη, με πρωταγωνιστή βέβαια τον Νίκο Κούρκουλο, που ο ρόλος του ιδεαλιστή γιατρού που αγωνίζεται εναντίον όλων αλλά για το καλό όλων, πήγαινε γάντι στον κινηματογραφικό του μύθο.
Η ταινία Ο Εχθρός Του Λαού προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1972 και έκοψε 218.888 εισιτήρια.

Για το ραδιόφωνο:
Χρονολογία, 29 Νοεμβρίου 1989
Πρώτη εκπομπή: 27 Μαρτίου 1990




ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Μήτσος Λυγίζος,
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Αργυρώ Μεταξά,
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Νίκος Γκάτσος,
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Μυράτ, Γιώργος Νέζος, Νάσος Κεδράκας, Χρήστος Κατσιγιάννης, Σπύρος Μουσούρης, Δημήτρης Χόπτηρης, Ντόρα Σιμοπούλου, Νίκος Μπιρμπίλης, Δημήτρης Μπάλλας, Μαίρη Χρονοπούλου, Σπύρος Καλογήρου, Ζώρας Τσάπελης, Γιάννης Βογιατζής, Ρίτα Μουσούρη, Κώστας Μπάκας, Ανδρέας Φιλιππίδης.



Για το έργο ευχαριστούμε πολύ τον ΓΧ από την Θεσσαλονίκη.

4 σχόλια:

Μαίρη (Ginger) είπε...

συνεχίζεις να με κάνεις...πλούσια. Σ' αγαπώ μικρό μου ανηψάκι, το ξέρεις! Την υπόσχεσή μου τη θυμάμαι. Το αρχείο είναι σε μορφή .mov Ψάχνω τρόπο να το μετατρέψω σε .avi Εχεις δυνατότητα να το απολαύσεις στην αρχική του μορφή? Σε φιλώ και σ'αγκαλιάζω.

Seirios είπε...

@ Ginger

e-Θεία μου, η εδώ προσπάθεια είναι συλλογική και τα καλά λόγια ανήκουν σε όλους όσους προσφέρουν έργα κι έπειτα τα μοιραζόμαστε.

Για το αρχείο, θαρρώ θα βοηθήσει ο ακόλουθος σύνδεσμος

http://www.filehippo.com/software/multimedia/players/

Καλό μεσημέρι και τα χαιρετίσματα μου, στέλνω σου

elenaharini είπε...

Xαίρομαι τόσο πολύ, που και άλλοι αγαπούν το θέτρο στο ραδιόφωνο...!

Ρίθμη Σισίχου είπε...

Νόμιζες ότι είσαι μόνη σου ε, κι ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα με τέτοια απίθανα γούστα; Ε ναι λοιπόν, αγαπάμε το θέατρο στο ραδιόφωνο!