Μια κωμωδία με επιρροές από το γαλλικό μπουλβάρ και με ερωτικό θέμα. Τα ερωτικά μπερδέματα εξάλλου είναι αγαπημένο στοιχείο των κωμωδιών, ξεκινώντας από τον Σαίξπηρ, τον Μολιέρο και τον Γκολντόνι (και παλιότερα) μέχρι και σήμερα βέβαια. Φαίνεται πως η απενεχοποίηση του έρωτα (καθώς κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα ούτε λόγος για την έκφραση τέτοιων συναισθημάτων) όχι μόνο έδωσε θέμα στους θεατρικούς συγγραφείς, αλλά αποτέλεσε και διαρκή πηγή έμπνευσης. Και ο σημερινό μας συγγραφέας «ερωτοτρόπησε» πολλές φορές στα θεατρικά του…
Καλή ακρόαση
ΥΠΟΘΕΣΗ Ο Γουΐλι έχει να αντιμετωπίσει την συμπεριφορά του άτακτου εξηντάρη πατέρα του, που ερωτοτροπεί διαρκώς, αλλά και την τετράμηνη απουσία της αγαπημένης γυναίκας του, Μάργκοτ. Μία άτυχη στιγμή τον οδηγεί να φιλήσει μία νέα κι όμορφη κοπέλα… και μάλιστα - δυστυχώς για αυτόν - μπροστά στα μάτια της Μάργκοτ που μόλις εκείνη τη στιγμή επιστρέφει απροειδοποίητα από το ταξίδι της. Πληγωμένη από το θέαμα αποφασίζει να απομακρυνθεί από τον σύζυγό της… Ενώ ο «ερωτιάρης» πεθερός προσπαθεί να συμβιβάσει την κατάσταση… και να αποφύγει τη πρόταση γάμου της λαίδης Φρίντον, η Μάργκοτ αναγκάζεται να παραδεχτεί πως… ουδείς αναμάρτητος…
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Βυσσούλη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πάνος Παπαευσταθίου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Γιαννίσης
ΠΑΙΖΟΥΝ: Άννα Κυριακού, Νίκος Απέργης, Δήμος Σταρένιος, Μαίρη Λαλοπούλου, Κούλα Αγαγιώτου, Γιώργος Νέζος, Ντίνα Γιαννακού, Κώστας Παπούλιας, Δημήτρης Κοντογιάννης, Ντίνος Καρύδης, Κώστας Κατσαρόπουλος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ώρα και 40 λεπτάΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 1973 (8 Αυγούστου)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το έργο έχει ηχογραφηθεί πολλά χρόνια πριν σε κασέτα ήχου, καθώς έχει να μεταδοθεί ραδιοφωνικά πολλά χρόνια. Γι’ αυτό λείπουν ελάχιστα δευτερόλεπτα στις αλλαγές της κάθε πλευράς.
Ο Φρέντερικ Λονσντέιλ είναι βρετανός θεατρικός συγγραφέας και γεννήθηκε το 1881 στο Τζέρσεϊ। Το 1908 βρήκε τον Frank Curzon που τον εμπιστεύτηκε και ανέλαβε την παραγωγή της πρώτης του δουλειάς, του μιούζικαλ «The king of Cadonia», ενώ δύο χρόνια αργότερα με τον ίδιο παραγωγό παρουσιάζει το μιούζικαλ «The Balkan Princess». Συνεχίζει με τα έργα «Betty» (1915) και «The Maid of the Mountains» (1917) και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Στα χρόνια που περνάνε συνεχίζει τη δημιουργία μιούζικαλ και οπερετών, με μεγάλη επιτυχία. Από το 1923 αρχίζει να γράφει και κωμωδίες πρόζας, όπως οι: Aren't We All? (1923), Spring Cleaning (1925), The Last of Mrs. Cheyney (1925), On Approval (1927) Canaries Sometimes Sing (1929). Πέθανε το στο Λονδίνο το 1954. Ήταν παππούς των ηθοποιών Έντουαρτ και Τζέιμς Φοξ.
Ευχαριστούμε πολύ τον NikosPs τόσο για το έργο, όσο και για το κείμενο
1 σχόλιο:
Ευχαριστώ πολύ για το flash back των παιδικών μου χρόνων .
Μια παράκληση είναι δυνατόν τα αρχεία να ανεβαίνουν και στο megaupload ?
Να είστε καλά.
Δημοσίευση σχολίου