Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ της Αγκάθα Κρίστι

kalispera. to onoma mou einai dimitris.

arxika tha ithena na se eyxaristisw gia tis anartiseis sou sto blog radio-theatre poy mou kratisan toso kali syntrofia ta vradya meta tin douleia sto grafeio me ta fwta svista.... sto krevati prin koimithw me omorfes eikones kai oxi skoupidia....kai se mia ekdromi mou me tin mixani mou se mia kalyva sto vouno xwris reyma para mono me ton ixo apo to tzaki kai ena mikro mp3 pou eixa apothikeysei ta theatrika ayta aristoyrgimata.

synxorese se parakalw tin grafi mou den einai kali alla elpizw na mporesei na metaferei ayta pou thelw na pw...

tha ithela na sou zitisw mia megali xari... trelainomai apisteyta gia ta astynomika theatrika....osa vrika sto blog ta exw akousei ola.(fysika kai ola ta ypoloipa) an loipon tha eixes tin dynatotita kai tin diathesi na anevaseis kapoia ...na eisai panta kala...dimitris.

kai kati pou stis meres mas ksexname synithws... mia leksi.

eyxaristw.

Παρέθεσα απόσπασμα αποτο e-mail του φίλου μας, γιατί έτσι μοιράζομαι μαζί σας τα συναισθήματα που μου δημιούργησε διαβάζοντάς το αλλά και γιατί μου άρεσαν - συγχωρέστε μου την ευαισθησία- πάρα πολύ οι σκηνές κατά τις οποίες άκουγε το ραδιοφωνικό θέατρο.

Το δεύτερο πρόσωπο ενικού που χρησιμοποιεί (για τις ευχαριστίες και τα καλά λόγια) το εισπράττω βέβαια ως δεύτερο του πληθυντικού και εξ ονόματος όλης της ομάδας τον ευχαριστώ.

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους "ανώνυμους" και σιωπηλούς φίλους μας, που τα χνάρια τού περάσματός τους από το blog είναι η επιβράβευση μα και η παρότρυνση να συνεχίσουμε δυνατά.

Αφιερώνουμε λοιπόν στον αποστολέα του παραπάνω e-mail το έργο της Αγκάθα Κρίστι Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ, που ευτυχής συγκυρία το θέλει να είναι-βεβαίως-αστυνομικό αλλά και να παίρνει μέρος σε αυτό η Ελένη Χατζηαργύρη, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο το αφιέρωμα στην μεγάλη ηθοποιό. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του μεγάλου Νίκου Γκάτσου!



Μισό και παραπάνω αιώνα ζωής συμπληρώνει η «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, που γράφτηκε από τη μεγάλη Βρετανίδα συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου το 1947 για τα γενέθλια της βασίλισσας. Το δημοφιλέστερο, ίσως, έργο της , που διαγράφει πορεία 56 ολόκληρων χρόνων σε θεατρική σκηνή του Λονδίνου και, ως σήμερα, έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο.

Καλή ακρόαση φίλε μας , καλή ακρόαση και σ' όλους λάτρεις των αστυνομικών έργων και μη. Απείρως ευγνώμονες στο Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ.



                     

   

12 σχόλια:

IZA είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους για τη δουλειά σας στο blog για το θέατρο στο ραδιόφωνο.
Παλιός λάτρης του είδους, έψαχνα τις ηχογραφήσεις για να γνωρίσω πλέον και στην κορούλα μου τον υπέροχο αυτό κόσμο. Τις κατέβασα όλες χθές - ευχαριστώ.
Είμαι στη διάθεσή της ομάδας για εθελοντική δουλειά (η πληροφορική είναι το επάγγελμά μου)
Νομίζω θα ήταν καλύτερο να κάνατε ένα προφίλ στο Facebook - θα μπορούσε έτσι να οργανωθεί ένας πιο συμπαγής πυρήνας φίλων.

Ευχαριστώ και πάλι,
Βασίλης Μπαϊμπούτης

dimitris είπε...

eyxaristw pragmatika olous sas... einai timi gia mena ayti i afierwsi... den kserw ti allo na grapsw para ena eilikrines eyxaristw.

Ανώνυμος είπε...

mporw n vrw kapou t keimeno t ergou??

Ανταίος είπε...

Έχω την εντύπωση πως σχεδόν όλοι οι σύνδεσμοι στο rapidshare,είναι μη ενεργοί πλέον.
Θα μπορούσατε να ελέγξετε τουλάχιστον αυτό το έργο και αν γίνεται να το ανεβάσετε με νέο λινγκ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Καλημέρα

Ανταίος είπε...

Να είστε καλά και σας ευχαριστώ για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση.
Ο νέος σύνδεσμος λειτουργεί μια χαρά!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ!Μουα άρεσε πολύ που άκουσα την ποντικοπαγίδα με τις φωνές παλιών,πολύ καλών ηθοποιών.Ήταν παργματικά από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις που έχω...πάει και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους θαυμαστές της Αγκάθα Κρίστι.Να είστε καλά:))))

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια κ απο μένα για την εξαιρετικη δουλεια π κανετε!! ανακάλυψα κ εγω με τη σειρα μου την πολύ ιδιαιτερη εμπειρια του ραδιοφωνικου θεατρου!! θα μπορουσατε να ξαναανεβασετε το συγκεκριμενο εργο, γιατι ο συνδεσμος φαινεται ανενεργος! ευχαριστω εκ των προτερων

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Συγχαρητήρια για το μπλογκ σας. Σας παρακολουθώ ανελλιπώς εδώ κι ένα-δύο χρόνια περίπου, και τα ραδιοφωνικά σας αρχεία είναι πραγματικά υπέροχα. Αν σας είναι εύκολο, μπορείτε να ανεβάσετε ξανά την "ποντικοπαγίδα"; Το έχω κατεβάσει ήδη 3 φορές, αλλά μετά από 1,5 λεπτό παιξίματος δεν ακούγεται απολύτως τίποτα.
Επίσης, αν σας ενδιαφέρει, πώς μπορώ να σας διαθέσω ένα ραδιοφωνικό έργο που έχω κατεβάσει από τόρεντ; Πρόκειται για την «παγίδα» του Ρομπέρ Τομά, ηχογράφηση του 1969, από το θέατρο της Τετάρτης, με τους Δημήτρη Μυράτ, Μαίρη Λαλοπούλου, Γιώργο Τζώρτζη και άλλους.

Να είστε καλά.

HELLENIC Radio Theatre είπε...

Αγαπητέ φίλε του blog «Η παγίδα» υπάρχει στο αρχείο μας αλλά έχει δοθεί από τη ραδιοτηλεόραση,

Καλά να περνάς

Unknown είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!

Aννέτα είπε...

Καταπληκτικό.Απο τα πολύ αγαπημένα αστύνομικα!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Νιώθω μεγάλη χαρά με την ανακάλυψη αυτής της σελίδας! Ξεκίνησα ψάχνοντας για, λόγω των ημερών, θρησκευτικά έργα στο ραδιόφωνο και βρέθηκα σε αυτή τη σελίδα! Αν και μικρή σχετικά, έχω περάσει κάποια βράδια ακούγοντας ραδιοφωνικά έργα (από το ραδιόφωνο φυσικά :) ) και πάντα με γαλήνευαν οι εικόνες που ζωντανευαν το κάθε έργο μέσα στο κεφάλι μου, σαν να παίζονταν η παράσταση πίσω από τα μάτια μου και όχι μπροστά σε αυτά όπως συνηθίζεται! Και αυτό το ταξίδι που με πήγαινε η φαντασία μου ακούγοντας αυτές τις φωνές!