Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Καλοκαίρι και καταχνιά

Το θέατρο της Τετάρτης 1967

Για το ραδιόφωνο: Βέρα Ζαβιτσιάνου Γιάννης Φέρτης

Το έργο διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη στον αμερικανικό Νότο, με κύρια πρόσωπα την Άλμα και τον Τζων. Η Άλμα, κόρη συντηρητικού πάστορα και μιας ανώριμης μητέρας, επωμίζεται ενωρίς πολλές ευθύνες καταλήγοντας στα 25 της χρόνια να είναι εξαιρετικά σοβαρή και «αξιοπρεπής». Παραμένει όμως μια θερμή γυναίκα που δεν βρίσκει διέξοδο στις ανάγκες της ψυχής και του κορμιού της.
Ο Τζων, γιος ευυπόληπτου γιατρού και γιατρός ο ίδιος, ζει στην απέναντι όχθη-παραδομένος στις αισθησιακές απολαύσεις. Η Άλμα είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του-οι δύο νέοι έχουν μεγαλώσει σε γειτονικά σπίτια-και ο Τζων τρέφει για αυτήν κρυφό θαυμασμό. Οι διαφορετικοί τρόποι ζωής τους δεν θα τους επιτρέψουν να συνδεθούν. Μια σειρά δραματικά γεγονότα όμως θα οδηγήσουν τα πράγματα σε δρόμους που πότε πριν δεν θα είχαν φανταστεί.


7 σχόλια:

IZA είπε...

Απο καρδιάς σας ευχόμαστε καλοτάξιδοι, seirie και nikolaskoul! Ο δυναμισμός που διακρίναμε στα "πρόσωπά" σας επιβεβαιώνεται! Τώρα το blog μπαίνει στη νέα του φάση και απογειώνεται, όπως έγραψε και ο estragon, που κάποια θέση περιμένει κι αυτόν!
iza, rasio-theatre

estragon είπε...

Θα επιχειρησω μια συνολικη τοποθετηση στα σχολια των τελευταιων 24ωρων απο τα εκλεκτα μελη της θεατροπαρεας αυτου του εξαισιου blog.
Ιza και Radio-theater > Aψογοι οπως παντα,καθως για μια ακομη φορα ανταποκριθηκατε αμεσα και με ασφαλεις πληροφοριες για το "Λεωφορειο" με τις μαγικες διαδρομες στους αστερισμους των Χατζηδακι-Κουν-Μερκουρη.Εχετε κλεψει τις καρδιες ολων μας,αφου χαρη σε εσας υπαρχει αυτη η ιστοσελιδα-εισιτηριο στο ταξιδι και το ονειρο.
Seirie > Εχω την πεποιθηση πως παντοτε ησουν πολυτιμο μελος αυτης της παρεας,ακομη και κατα το διαστημα που παρακολουθουσες διακριτικα χωρις να παρεμβαινεις τακτικα.Υπηρχαν βλεπεις τα εξαιρετικης ευαισθησιας και οξυδερκειας παλαιοτερα σχολια σου που σου εδιναν δικαιωματικα αυτη την θεση(η προσφατη επιλογη της Κυβελης μαρτυρα για μια ακομη φορα το εξαιρετο γουστο σου).Καλως σε βρισκουμε λοιπον και παλι και καλη στρατευση.
Nikolaskoul > Μου φαινεται πως εχεις βαλθει να μας αποτρελανεις τελειως,καθως συνεχιζεις να προσφερεις με καταιγιστικους ρυθμους το ενα αριστουργημα μετα το αλλο.Τωρα επιασες το μεγαθηριο που ακουει στο ονομα Τ.Ουιλλιαμς και "ξετιναζεις" στη σειρα ολα τα σπουδαιαγυναικεια,κυριως,πορτραιτα φιλοτεχνησε αυτος ο θεατρικος ποιητης(Αμαντα,Λωρα,Αλμα,Μπλανς,
Στελλα,Πριγκηπεσα).Απομενουν μονο η Αλεσαντρα ντελ Λαγκο-Γλυκο πουλι της νιοτης/η Σεραφινα-Τριανταφυλλο στο στηθος/η κα Βεναμπλ-Ξαφνικα περσι το καλοκαιρι/και η Μαγκι-Λυσσασμενη Γατα.Αξιζει ειδικη μνεια το γεγονος οτι μεσα σε λιγες ωρες μας ζευγαρωσες τις θεατρικες ερμηνειες της αξεχαστης Μελινας(πρωτα ως Μπλανς,μετα ως Πριγκιπεσσα).Οσο για τις ενδοξες κεχαιδικες "Δαφνες", προλαβαν και τα ειπαν πριν απο εμενα οι Ιza-Radiothater και με βρισκουν απολυτως συμφωνο ως προς την ξεχωριστη θεση αυτου του εργου στην νεοελληνικη δραματουργια.
Συνεπως οποιος επαινος και να σου δοθει ειναι νομιζω λιγος. Και φυσικα σου ειμαι βαθυτατα ευγνωμων για τον χρονο που διεθεσες και τον κοπο που κατεβαλλες για να μου στειλεις ολες αυτες τις αναλυτικοτατες οδηγιες που σου ειχα ζητησει πριν λιγες μερες.
Κλεινοντας αυτο το σχολιο αποστελλω προς nikolaskoul,Iza και Radiotheater to email που ζητησαν gepmarl@hotmail.com
Εξυπακουεται οτι η ανωτερω ηλεκτρονικη διευθυνση μου τιθεται στην διαθεση και οποιουδηποτε αλλου θαμωνα του blog,ο οποιος θα ηθελε για καποιο λογο να επικοινωνησει μαζι μου.

Benikos place είπε...

Καλημέρα σε όλους! Συγχαρητήρια για την πολύ ωραία προσπάθεια των νέων φίλων. Έχουμε όμως ένα μικρό πρόβλημα. Οι σύνδεσμοι στις τελευταίες αναρτήσεις δεν ανοίγουν, για να κατεβάσουμε τους φακέλους.
Καλό μεσημέρι από το ανοιξιάτικο Βερολίνο.

Unknown είπε...

Ειμαι νεο μελος στην ομορφη αυτη παρεα.Καθε βδομαδα περιμενω να ακουσω
τα ραδιοθεατρικα σας και να μου κρατησουν συωτροφια.Σάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κείμενο και όχι σύνδεσμοι(δεν πρόλαβα να μελετήσω)
με αντιγραφή και επικόλληση στον internet Explorer θα οδηγηθείς εκεί που πρέπει πχ για το Καλοκαίρι και Καταχνιά αντέγραψε το http://rapidshare.com/files/281377320/KALOKAIRI_KAI_KATAXIA.mp3nikolaskoul

Ανώνυμος είπε...

Σε παλιότερο σχόλιο ο seirios e;ipe "Θα ακολουθήσει ανάρτηση μου με τον «Ουρανό Κατακόκκινο» της Λούλας Αναγνωστάκη, ερμηνευμένο από τη μεγάλη θεατρική κυρία Βέρα Ζαβιτσιάνου." υπάρχει αυτός ο σύνδεσμος για να κατεβάσω το έργο; nikolaskoul

Seirios είπε...

Να ενημερώσω ότι σχετικά με το σύνδεσμο της ΚΥΒΕΛΗΣ παρότι δεν παραπονέθηκε κάποιος άλλος χρήστης, προέβην σε δεύτερο ανέβασμα του έργου και τη δημιουργία νέου συνδέσμου. Νομίζω ότι λειτουργεί κανονικά πλέον!

**Σχετικά με τον "ουρανό κατακόκκινο" θα επανέλθω με ανάρτηση! είναι κάτι το οποίο χρωστάω... υπομονή σας παρακαλώ! τώρα που μπήκα στο χορό της "δοτικότητας" θα ανοίγω τακτικά το κασελάκι μου!

χαιρετώ σας!