Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΜΥΡΝΑ, ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟΣ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ "ΜΑΓΟΥ" nikolaskoul

Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, η ΙΖΑ κι ο RADIO-THEATRE ζούμε ανεπανάληπτες και κορυφαίες blogοστιγμές συγκίνησης μετά από πολύ καιρό. Τότε υπεύθυνος ήταν ο ξεχωριστός και πολύ ευαίσθητος Seirios. Τώρα οι nicolaskoul και estragon, οι πιο κολλητοί μας φανεροί blogόφιλοι. Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο θα καταλάβετε περισσότερα αν διαβάσετε τα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης. Εμείς από την πλευρά μας αισθανόμαστε πλέον -και καλώς -συνιδιοκτήτες και πολύ σύντομα ελπίζω και συνδιαχειριστές αυτού του blog. Αυτή η νέα περίοδος του blog RADIO-THEATRE  εγκαινιάζεται σήμερα μετατρέποντας τρία σχόλια σε μία ανάρτηση. Ο nikolaskoul με ταχύτητα αστραπής μας πρόσφερε  τρία έργα  τα: "Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται", "Πεγκ καρδούλα μου" με την Έλλη Λαμπέτη  και 'Δίκη" του Κάφκα, που και δεν είχαμε την ευτυχία να  απολαύσουμε την ακρόασή τους και έλειπαν από τη συλλογή πάρα πολλών φαντάζομαι.
Αγαπητοί nιcolaskoul και estragon, υποκλινόμαστε στο ραδιοθεατρικό πάθος σας. Το δρομάκι που άνοιξε αυτό το blog στο ραδιοθεατρικό τοπίο αισθανόμαστε με πολύ χαρά ότι πλαταίνει.
ο nikolaskoul είπε...
Το έργο "8 γυναίκες" ή "8 γυναίκες κατηγορούνται" του Robert Thoma
Για το θέατρο της Τετάρτης 1960
Παίζουν με τη σειρά που ακούγονται οι ηθοποιοί: Σμάρω Στεφανίδου ,Εύα Κοταμανίδου, Λουίζα Ποδηματά, Λίλα Καφαντάρη, Μάρω Κοντού, Καίτη Παπανίκα, Νατάσα Καψαμπέλη, Βίλμα Κύρου
Οκτώ γυναίκες - διαφορετικών ηλικιών και με διαιφορετικούς δεσμούς συγγένειας ή όχι μεταξύ τους - κατηγορούνται, όταν ο Μαρσέλ, ο μοναδικός άνδρας της οικογένειας, βρίσκεται δολοφονημένος  μ’ ένα μαχαίρι στην πλάτη! Ποιος είναι ο δολοφόνος;
Κάποιος έξω από το σπίτι, μία από τις οκτώ γυναίκες ή μήπως και οι οκτώ μαζί;
Εγκλωβισμένες σ’ ένα αστικό περιβάλλον, από το οποίο φαίνεται να μην υπάρχει έξοδος διαφυγής, αναζητούν το δράστη, για να βρεθούν - καταρχήν - αντιμέτωπες με το κουβάρι της δικής τους ζωής, μιας ζωής κτισμένης με αλλεπάλληλα μυστικά και ψέματα!
Γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και ξαναδουλεμένο μερικά χρόνια αργότερα, το πρώτο αυτό θεατρικό του Ρομοπέρ Τομά, είναι είδος μικτό: με δομή που θυμίζει κινηματογράφο, είναι μια πικρή κωμωδία με στοιχεία θρίλερ, αστυνομικού, αλλά και μιούζικαλ.
Το 2002 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Φρανσουά Οζόν, με οκτώ εντυπωσιακές πρωταγωνίστριες, ανάμεσά τους την Κατρίν Ντενέβ, τη Φανί Αρντάν, την Ιζαμπέλ Υμπέρ



 
Η ΔΙΚΗ θεατρική διασκευή του έργο του ΚΑΦΚΑ
1966
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδρονίδης Βασίλης, Γιαννακού Ντίνα, Γκούμα Αλίκη, Ζαφειράκη Μαρία, Ζιζίκος Θόδωρος, Κεδράκας Νάσος, Κοτσίρης Λάμπρος, Κωνσταντόπουλος Σπύρος, Μαλαβέτας Δημήτρης, Μετσόλης Γιώργος, Ξενίδης Σταύρος, Ολύμπιος Σπύρος, Παγουλάτος Βίκτωρ, Ρευματάς Μάκης, Ρήγας Κώστας, Ροζάν Λουκιανός, Τριανταφύλλου Καίτη, Χωραφά Νάντια.
Για να κατεβάσετε το έργο κάντε κλιλ στη 





Πεγκ, καρδούλα μου (του Τζον Χάρτλεϊ Μάνερς) με την Έλλη Λαμπέτη
Για το θέατρο της Τετάρτης 1960

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ζαν Πωλ Σαρτρ "Οι Αυτοτιμωρούμενοι της Αλτόνα".
Το έργο ηχογραφήθηκε για την Ελληνική Ραδιοφωνία το 1961 σε μετάφραση Μανώλη Σκουλούδη, σκηνοθεσία Μήτσου Λυγίζου και μουσική επιμέλεια Αργυρώς Μεταξά.
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Μάνος Κατράκης Κάκια Παναγιώτου, Τιτίκα Νικηφοράκη, Βασίλης Κανάκης, Στέλιος Βόκοβιτς, Κ. Παππάς, Γιώργος Μετσόλης και Γιώργος Πλούτης
http://rapidshare.com/files/279108974/OI_AUTOTIMOROYMENOI_TS_ALTONA.mp3

nikolaskoul