Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Ο ΝΟΥΜΕΡΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ

Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο. Μετά από παρότρυνση ενός νέου φίλου του blog,, που ενέσκυψε σαν σίφουνας ( καλοπροαίρετα το λέω) αναδίφησα στα θεατρικά μας αρχεία και αναρτώ δύο ακόμα ραδιοφωνικές καταγραφές της φωνής του αγαπημένου μας Δημήτρη Χορν. 

Η πρώτη καταγραφή βρίσκεται στο έργο Ο ΝΟΥΜΕΡΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚ ΧΟΛ του ΤΖΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ 
Μετάφραση, προσαρμογή και σκηνοθεσία για το ραδιόφωνο: Μηνάς Χρηστίδης
Μουσική σύνθεση και πιάνο: Μίμης Πλέσσας
Παίζουν: Μιχάλης Αθανασόπουλος, Νόρα Δεμπονέρα, Θόδωρος Κατσαδράμης, Τιτίκα Νικηφοράκη, Νίκος Παπαναστασίου, Τάνια Σαββοπούλου, Ζώρας Τσάπελης, Δημήτρης Χορν
και η δεύτερη είναι η απόδοση του ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ του ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ. 
Διαβάζει ο Δημήτρης Χορν (1977)
Από την εκπομπή του Νίκου Πιλάβιου - του γνωστού Παραμυθά - "Κάθε Σάββατο και κάτι άλλο".
Σπάνια ηχογράφηση του 1977 από το αρχείο της ΕΡΤ.Με τον τρόπο που μόνο ο Δημήτρης Χορν γνώριζε...

Μετά από αυτές τις αναρτήσεις μάλλον εξαντλήθηκαν τα "αποθέματα" του αρχείου μας με τη φωνή του Χορν. Αν κάποιος φίλος διαθέτει κάτι άλλο...

4 σχόλια:

estragon είπε...

Αξιολατρευτοι Ιza και Δημητρη,

ενα μεγαλο ευχαριστω απο τα βαθη της ψυχης μου για τις τελευταιες 2 αναρτησεις εργων του μεγαλου Χορν.
Απο αυριο ξεκινα για μενα μια περιοδος "αγραναπαυσης" για μερικες εβδομαδες και εννοειται οτι εχω ηδη γεμισει τον ταξιδιωτικο μου σακκο με ενα μεγαλο αριθμο cd εξαιρετων θεατρικων εργων(αναμεσα τους και πολλες δικες σας επιλογες).Στο προσεχες αυτο διαστημα δυστυχως δεν θα εχω την δυνατοτητα διαδικτυακης επαφης.Συνεπως,θα ησυχασετε για λιγο καιρο απο τον "σιφουνα" που ενεσκηψε προσφατως στην υπεροχη ιστοσελιδα σας.Ωστοσο,μετα την επιστροφη μου στο κλεινον αστυ,θα ηθελα(εαν βεβαια μου το επιτρεπετε)να παρω την πρωτοβουλια καταθεσης καποιων σκεψεων μου αναφορικα με καποια πιθανα μελλοντικα αφιερωματα σε σπουδαιους ερμηνευτες,σημαντικους δραματουργους και αξιολογα θεατρικα ειδη.
Εκφραζοντας για μια ακομη φορα την ευγνωμοσυνη μου για οσα εχετε κανει για ολους τους λατρεις του ραδιοφωνικου θεατρου μεσα απο την ιστοσελιδα σας,σας ευχομαι ξεκουραστες και δημιουργικες μερες μεχρι να ξανανταμωσουμε στα μεσα Ιουλιου.

nikolaskoul είπε...

Ευχαριστώ πολύ
Υπάρχει περίπτωση να μας γραψεις πέντε ή δέκα τίτλους έργων για ναζητήσουμε να ανεβάσεις κάποιο από αυτά;

IZA είπε...

Αγαπητέ estragon αν προλάβεις να διαβάσεις αυτό το σχόλιο σου λέω ότι σε περιμένω πανέτοιμος να σε αντιμετωπίσω.Δε με estragίζεις εύκολα (χα χα) Καλή ξεκούραση.

IZA είπε...

Αγαπητέ/ή nikolaskoul μεγάλη μας τιμή κι ευχαρίστηση το πέρασμά σου από το blog μας. Τον πρώτο καιρό υπήρχε αναρτημένος ένας κατάλογος με έργα. Τώρα βρισκόμαστε σε διακοπές δίμηνης και ....διάρκειας, έτσι δεν μπορώ να σου πω αν τον έχω μαζί μου στο lap top. Θα το κοιτάξω κι σε περίπτωση που τον έχω θα τον ανεβάσω. Τα έργα βέβαια είναι πάρα πολλά μα κυρίως δεν έχω μαζί μου τα περισσότερα. Όμως κι αυτά που έχω -κάπου 50- πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουν τις θεατρικές σου ορέξεις. Να είσαι πάντα καλά και να περνάς από τη γειτονιά μας.