Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΨΕΝ;

Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο. 
Με την ανάρτηση του έργου Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ του Ερρίκου Ίψεν κλείνουμε τον κύκλο του αφιερώματος στον μεγάλο δραματουργό με αφορμή τα 103 χρόνια από τον θάνατό του. 
Το έργο μεταδόθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου ( των ευρωεκλογών ) από το ΤΡΙΤΟ πρόγραμμα. 
Το βέβαιο είναι ότι κάποτε θα επανέλθουμε σ' αυτόν για διάφορους λόγους, γιατί με τον Ίψεν δεν " ξεμπερδεύεις " ποτέ.
 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την υπέροχη ιδέα να δημιουργήσεις αυτή τη σελίδα και φυσικά ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώνεις.
Μήπως έχεις και πρόκειται να ανεβάσεις κάποιο από τα παρακάτω;
Αλέξανδρου Δουμά Ο πύργος του ΝΕΛ
http://tvradio.ert.gr/radio/showDetails.asp?id=15&pday=1&tid=2425772
Περιμένοντας τον Godoτ
ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕ ΡΟΥΣΣΕΝ
"Έλγκα" του Χάουπτμαν
Ζωή πορφυρογέννητη με την Κατίνα Παξινού
ραδιοφωνική μετάδοση του Μπεν Χουρ; Είχε μεταδοθεί σε 4 ή 5 συνέχειες

estragon είπε...

Αγαπητε Δημητρη καλημερα.
Θελω να σου εκφρασω τα ολοθερμα συγχαρητηρια μου και την ευγνωμοσυνη μου για την καταπληκτικη σου ιστοσελιδα.Ανακαλυψα το ραδιοφωνικο θεατρο και την ανυπερβλητη μαγεια του αρκετα οψιμα,οταν αρχισε τις προσφορες των cd η Ραδιοτηλεοραση.Απο τοτε εχω γινει ενας φανατικα αφοσιωμενος οπαδος του ειδους.Καταλαβαινεις λοιπον την συγκινηση που ενιωσα οταν βρεθηκα, εντελως τυχαια,ενωπιον της σελιδας σου.Ενιωσα οπως ενας πιτσιρικος μεσα σε μαγαζι με ζαχαρωτα.Κατενθουσιασμενος κατεβασα αμεσως "σχεδον ολα" τα θεατρικα εργα που προσεφερες μεχρι τωρα.Λεω σχεδον ολα,γιατι δυστυχως τα 2 εργα που προσεφερες στις 11 Απριλιου(Ιουδας-Χριστος Πασχων)δεν μπορεσα να τα κατεβασω.Συγκεκριμενα βγαινει η ενδειξη "the file could not be found.Please check the download link".Θα ηθελα να σε θερμοπαρακαλεσω οταν εχεις το χρονο και τη διαθεση να το κοιταξεις,ωστε να μπορεσω να απολαυσω το συνολο της αξιεπαινης θεατρικης σου προσφορας προς ολους εμας.Θα ηθελα επισης να σε ρωτησω και κατι αναφορικα με το θεατρικο της Α.Κριστι που ανεβασες στις 27 Μαρτιου.Παρατηρησα οτι καθολη την διαρκεια του εργου ο ηχος εχει συνεχεις αυξομειωσεις.Εχω κανει αραγε καποιο λαθος στο κατεβασμα του η απλως η αρχικη κοπια εγγραφης του παρουσιαζει αυτη την ιδιαιτεροτητα;
Κλεινοντας,αγαπητε Δημητρη,θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη εαν τα συναισθηματα εντονης ευφοριας που ενιωσα αντικρυζοντας τον ιστοτοπο σου και τις καταπληκτικες σου προσφορες με εκαναν να μακρυγορησω ανεπιτρεπτα.

Περιμενοντας με λαχταρα τα επομενα θεατρικα σου "δωρα",σου ευχομαι ολοψυχα καλη δυναμη για την συνεχεια.

estragon είπε...

Συγχαρητήρια!!!
Πολύ καλή δουλειά

estragon είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

IZA είπε...

Αγαπητέ estragon αρχικά σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και σε καλωσορίζουμε στον θαυμαστό κόσμο του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο.Αν υπολογίσουμε ότι η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ προσφέρει κοντά μια πενταετία τα cd, δεν έισαι και τόσο όψιμος στο χώρο, όσο κάποιοι άλλοι φίλοι. Παρηγορήσου... χα χα χα.
Σχετικά με τα link των δύο έργων που είχαν ανέβει λόγω Πάσχα δεν λειτουργούν, γιατί τα έργα έχουν κατέβει. Είναι ωστόσο εύκολο να τα ανεβάσουμε ξανά. Πέρνα κατά το βράδυ...
Η αλήθεια είναι ότι η ποιότητα της εγγραφής από μας του έργου της Α.Κ ήταν κακή. Αστοχία..
Τέλος να σου υπενθυμήσω ότι κάθε Κυριακή στις 10 το βράδυ το ΤΡΙΤΟ μεταδίδει έργα, που μπορείς να ηχογραφήσεις είτε σε κασσέτα είτε κατευθείαν στον υπολογιστή σου.
Καλώς αλληλοβρεθήκαμε estragon!

IZA είπε...

Χαίρε Ανώνυμε! Να 'σαι πάντα καλά και σ' ευχαριστούμε. Ο χρόνος που αφιερώνουμε για το blog μάς ευχαριστεί ιδιαίτερα και δεν είναι πολύς. Με ικανοποίηση επικοινωνούμε με τους φίλους του dlog αλλά κάποιες φορές ζούμε την απόλυτη ήττα- όπως τώρα - που δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ από τα έργα που μας αναφέρεις. Παίρνουμε ωστόσο ένα μάθημα: τελικά τα 400 περίπου έργα που έχει η συλλογή μας είναι λίγα!!!
Σε πικράναμε; Εμείς να δεις!
Μια άλλη φορά, φίλε Ανώνυμε, ίσως σταθούμε πιο τυχεροί!

estragon είπε...

Αγαπητοι μου Ιza και Δημητρη,

παρασυρμενος απο το διαβασμα διαπιστωσα οτι ηδη "εφυγε" η μιση νυχτα και αποφασισα πριν πεσω να κοιμηθω να ριξω μια ματια στον προσφιλεστατη,πλεον,ιστοσελιδα σας.Εκει με περιμενε το "δωρακι" σας.Η επαναπροσφορα των 2 θρησκευτικων δραματων που δεν ειχα προλαβει να κατεβασω.Εν πρωτοις, δηλωνω ευγνωμων τοσο για την γλυκυτατη χειρονομια σας οσο και για την αμεση ανταποκριση σας στην εκκληση μου.Εν δευτεροις,οπως καταλαβαινεται παει πλεον και το υπολοιπο της νυκτος αφου εχω ηδη κατεβασει με βουλιμια τα 2 εργα και οντας γεματος ανυπομονησια εννοειται οτι δεν μπορω να περιμενω εως αυριο.Κατα συνεπεια θα τα ακουσω αμεσα το ενα μετα το αλλο(κι ετσι θα με βρει το ξημερωμα).
Καλοι μου φιλοι,παρατηρησα οτι εαν στα cd της Ραδιοτηλεορασης με πρωταγωνιστη τον Δ.Χορν προστεθουν και οσα εργα ανεβασατε εσεις στο αφιερωμα που του κανατε,εχουμε ηδη το μεγαλυτερο μερος της σωζωμενης ερμηνευτικης καταθεσης στο ραδιοφωνο αυτου του χαρισματικου πλασματος.Συμφωνα με μια προχειρη ερευνα που εκανα(και εαν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με)οι ραδιοφωνικες του ερμηνειες που απομενουν ειναι στα εξης εργα >"Ο νουμεριστας του music hall"(Τζ.Ορτον),"Ο ευτυχισμενος πριγκιπας"(Ο.Ουαιλντ),"Ερρικος Δ΄"(Λ.Πιραντελλο),"Ιβανωφ"(Α.Τσεχωφ,"Ο βροχοποιος"(Ρ.Νας).Διατρεχοντας λοιπον τον κινδυνο να χαρακτηριστω απληστος θα ηθελα να σας εκφρασω τον διακαη μου ποθο (σε ελευθερη μεταφραση=στα γονατα σας,πεφτω)να αναβασετε στο αμεσο μελλον οτι τυχον μπορει να υπαρχει απο τους προαναφερομενους τιτλους στο πολυτιμο θετρικο σας σεντουκι.Οπως καλα γνωριζεται κι εσεις ο Χορν ειναι απλα μοναδικος και καθε του ερμηνεια αποτελει υψηλης σταθμης απολαυση για τα τυχερα αυτακια μας.Επομενως, οσες περισσοτερες διαθετουμε τοσο ευτυχεστεροι νιωθουμε.

Εκφραζω την βαθεια μου εκτιμηση στο προσωπο σας και περιμενω εναγωνιως την απαντηση σας.