Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΡΩΝΗ

Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, τεχνικοί λόγοι -και μόνο προσωρινά- μας εμποδίζουν να συνεχίσουμε τον κύκλο των έργων με τη φωνή του Δημήτρη Χορν. 

Σήμερα λοιπόν και νωρίτερα απ' ότι υπολογίζαμε ανοίγουμε ένα νέο κύκλο έργων με τη φωνή της Μαίρης Αρώνη

Επιλέγουμε μάλιστα ως αρχή αυτού του κύκλου το έργο 
"Δεν αγαπάμε τον ίδιο", γραμμένο από τον Παντελή Χορν, πατέρα του Δημήτρη Χορν, πετυχαίνοντας ένα ομαλότατο πέρασμα από τον προηγούμενο. 
Ακολουθεί ένα ακόμη έργο με την Αρώνη, Οι τρομεροί γονείς του Ζαν Κοκτώ. Δηλαδή μια ισχυρή δόση, για όλους τους "άρρωστους" ραδιοθεατρόπληκτους και τέλος .....
Ο ωραίος αδιάφορος του Ζαν Κοκτώ.

Καλή ακρόαση!

14 σχόλια:

Seirios είπε...

Καλημέρα!

Με γεμίζεις χαρά με τούτη την ανάρτηση σου! Έχω και μιαν αδυναμία στον Ζαν Κοκτώ.... ήταν απερίγραπτα ευρηματικός και σαφώς πολύ πιο μπροστά από την εποχή του!

Η Αρώνη έχει ηχογραφήσει ακόμη ένα έργο του Κοκτώ. Πρόκειται για την Ανθρώπινη φωνή, ένα μονόπρακτο δύσκολο με λεπτές αποχρώσεις ευαισθησίας. Ρόλος που επανειλημμένα είχε ερμηνευτεί από την Έλλη Λαμπέτη. Έχοντας στην κατοχή μου και τις δύο μεγάλες κυρίες να ερμηνεύουν τούτο το μονόπρακτο θαρρώ πως κάθε μια παίζει με τον δικό της τρόπο. Αν δεν έχεις καμιά από τις δύο ερμηνείες, θα μπορούσε να αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάρτηση από μέρους μου.

Ομολογώ ότι τα εκφραστικά μέσα της μεγάλης Μ. Αρώνης, το θεατρικό ρεπερτόριο καθώς και το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα της φωνής της, την τοποθετούν επάξια στις μεγάλες θεατρικές μορφές.

Ήδη κατέβηκε το πρώτο θεατρικό όσο σου γράφω τούτο το σχόλιο! Πάμε και για το δεύτερο...

Φιλώ σε!

ΥΓ. Μήπως υπάρχει στα κιτάπια σου το «Λεωφορείον ο Πόθος», με Μπλανς τη Μελίνα Μερκούρη; Παλιότερα είχε εκδοθεί και συλλεκτικό cd από την ΕΡΤ αλλά δεν το πρόλαβα... έχει παίξει και στο τρίτο πριν αρκετά χρόνια...

Seagull είπε...

Έφθασα "από σπόντα" σ' αυτό το ιστολόγιό και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Και, βεβαίως, εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να κατεβάσω όλα τα MP3 αρχεία που εξακολουθούν να υπάρχουν... Πλέον θα παρακολουθώ! Καλή συνέχεια στην προσπάθεια και συγχαριτήρια για την ιδέα!

Seirios είπε...

Δημήτρη, τσέκαρε το αρχείο των "τρομερών γονιών". το κατέβασα αλλά δεν αναπαράγεται ήχος! το έχω ελέγξει και σε άλλον υπολογιστή! τα ίδια...ήχος πουθενά!

το άλλο αρχείο παίζει κανονικά!

Seirios είπε...

Δημήτρη, τσέκαρε το αρχείο των "τρομερών γονιών". το κατέβασα αλλά δεν αναπαράγεται ήχος! το έχω ελέγξει και σε άλλον υπολογιστή! τα ίδια...ήχος πουθενά!

το άλλο αρχείο παίζει κανονικά!

επί λέξει είπε...

Σας ευχαριστώ θερμά που κάνετε πιο πλούσιο το αρχείο μας και μας κάνετε να νοσταλγούμε και να ταξιδεύουμε.

IZA είπε...

Αγαπητέ Σείριε μάλλον βρήκα τι έφταιξε και ανεβάζω πάλι τους ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

IZA είπε...

Αγαπητέ Σείριε, πάντα διαβάζoυμε με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλιά σου πάνω σε κάθε ανάρτηση και καλούμε όλους τους φίλους του blog, να κάνουν το ίδιο. Σε ανακυρήσσουμε μέντορα του RADIO-THEATRE.
ΟΙ ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ανέβηκαν.

IZA είπε...

Καλώς όρισες SeaGull στην παρέα μας και σου ευχόμαστε καλές και απολαυστικές ακροάσεις.

IZA είπε...

Καλώς όρισες aa κι εσύ στην παρέα μας. Χαιρόμαστε που το ψώνιο μας, σου δίνει ευκαιρίες να νοσταλγείς και να ταξιδεύεις.

IZA είπε...

Αγαπητέ Σείριε, δυστυχώς στα κιτάπια μου δεν υπάρχει το ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΝ ...αρκετά όμως άλλα έργα του Τ.ΟΥ. που σκοπευω να τα ανεβάσω σε ένα αφιέρωμα γι' αυτόν. Το έργο ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ με την Αρώνη το έχω, καθότι απο όλα τα δισκάκια, που έχει κυκλοφορήσει η Ρ/Τ όλα αυτά τα χρόνια ,μόνο ένα μου λείπει. Περιμένουμε να αναρτήσεις το ίδιο έργο με τη φωνή της Λαμπέτη. Μην αργείς!!

Seirios είπε...

Δημήτρη, μην ξεχάσεις να περάσεις από το blog μου! Σου έχω κάτι τις...

Εννοείται ότι άπαντες είστε ευσπρόσδεκτοι!

Φιλώ σας!

IZA είπε...

Αγαπητέ Σείριε, ενημέρωσέ με αν έλαβες σχόλιό μου στο seiriopolis στην ανάρτηση για ανθρώπινη φωνή.

Seirios είπε...

όχι δεν έλαβα κανένα σχόλιο!
ελπίζω τουλάχιστο να χάρηκες την ανάρτηση!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις σας ανακάλυψα και στην αρχή έγραψα ένα τυπικό ευχαριστώ. Κοιτώντας λίγο τη συλλογή σας είδα έργα ψαγμένα, σπάνιες ηχογραφήσεις από εξαιρετικούς ηθοποιούς. Έργα που έγραψα σε κασσέτες πριν από δέκα χρόνια και δεν τα έχω ξανασυναντήσει πουθενά. Ένα μεγάλο μπράβο σ' όλους σας!