Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΓΟ

Αγαπητοί φίλοι του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, με ανακούφιση σας λέμε ότι οι τεχνικές δυσκολίες που εμπόδιζαν την ανάρτηση ενός ακόμα έργου με τη φωνή του Χορν, αντιμετωπίστηκαν! 

Πρόκειται για το ΑΥΓΟ οτυ Φελισιέν Μαρσώ, όπου και πάλι ο Χορν μαγεύει στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 
Επειδή το έργο μεταδόθηκε με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατό του στην εισαγωγή της μετάδοσης γίνεται μια εκτενής και εμπεριστατωμένη αναφορά τόσο στη θεατρική του διαδρομή όσο και στο εκρηκτικό του υποκριτικό ταλέντο. 
Καλή ακρόαση!







1 σχόλιο:

Seirios είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη, το έκανες και πάλι το θαύμα σου!

Δυο εξαιρετικές αναρτήσεις σε μια μέρα…δώσε τροφή στο λαό σου! Αντικρίζοντας τον τίτλο ΑΥΓΟ προς μεγάλη μου έκπληξη βρέθηκα να καρτερώ να κατέβει ένα έργο θρύλος για το οποίο μόνο εγκωμιαστικά σχόλια είχα διαβάσει!

Είναι αλήθεια ότι άκουσα πρώτη φορά και μπορώ να πω πως με ενθουσίασε ο Χορν. Έργο που δείχνει χωρίς περιστροφές όσα εμείς θέλουμε να «ξεχνάμε» για τις ζωές μας… τις μικρές και μεγάλες αλλαγές / συμβάσεις που κάνουμε ώστε να τρυπώσουμε στο αυγό…

… και τι αναπάντεχο τέλος που έχει τούτο το έργο!

(η κορύφωσή του θυμίζει κάτι από τα διηγήματα της Αγκάθα Κρίστι!)

ΥΓ. 1
ευρηματικότατος ο συσχετισμός με το αυγό!

ΥΓ.2
Τον Ίψεν δεν τον άκουσα ακόμα…

ΥΓ.3
Θα ακολουθήσει ανάρτηση μου με τον «Ουρανό Κατακόκκινο» της Λούλας Αναγνωστάκη, ερμηνευμένο από τη μεγάλη θεατρική κυρία Βέρα Ζαβιτσιάνου. Να περνάς από τα λημέρια μου… χαιρετώ σε!