Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΣΤΑΙΝΜΠΕΚ




Cannery Row - John Steinbeck

Υπόθεση: Ο Mack και οι φίλοι του θέλουν να κάνουν κάτι για να ευχαριστήσουν τον Doc για την μέχρι τώρα καλή συμπεριφορά του προς αυτούς. Έτσι αποφασίζουν να οργανώσουν ένα πάρτι προς τιμήν του στο οποίο θα συμμετέχει ολόκληρη η κοινότητα. Δυστυχώς κατά την διάρκεια αυτού του πάρτι τα πράγματα ξεφεύγουν με αποτέλεσμα να καταστραφεί το εργαστήριο και το σπίτι του Doc. Αργότερα ο Mack και η παρέα αποφασίζουν να γίνει δεύτερο πάρτι με καλύτερη οργάνωση αυτή την φορά...

Διασκευή Δημήτρης Μπουρούνης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Ζαχαριάδης, Δημήτρης Φωτιάδης, Κώστας Καζάκος, Γιώργος Τζώρτζης, Λουκιανός Ροζάν, Θεόδωρος Κατσαδράμης, Χρήστος Μάντζαρης, Νάσος Κεδράκας, Νίκος Τζόγιας, Χρήστος Δοξαράς, Νίκος Γαροφάλου, Κώστας Καστανάς, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γρηγόρης Τσουλάκης, Βέτα Προέδρου, Νατάσσα Αποστόλου, Μελίνα Μάνου, Εύα Δουκοπούλου, Χρήστος Κατσιγιάννης, Τάσος Υφάντης.


Το "Cannery Row" είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο από τον αμερικανικό συγγραφέα John Steinbeck, που δημοσιεύθηκε το 1945. Το έργο τοποθετημένο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στο Monterey της Καλιφόρνια, σε ένα δρόμο γεμάτο με κονσερβοποιίες σαρδέλας που είναι γνωστό ως Cannery Row. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τους ανθρώπους που ζουν εκεί: Lee Chong, ο τοπικός παντοπώλης, Doc, θαλάσσιος βιολόγος και Mack, ο ηγέτης μιας ομάδας εγκαταλειμμένων.
Στην πραγματικότητα η περιοχή για την οποία έγραφε ο Steinbeck ήταν το Ocean View Avenue στο Μοντερέι, που μετονομάστηκε αργότερα "Cannery Row» προς τιμήν του βιβλίου. Μια κινηματογραφική εκδοχή κυκλοφόρησε το 1982 και μια θεατρική έκδοση παρήχθη το 1995.
Ο Steinbeck θα επανεξετάσει αυτούς τους χαρακτήρες και αυτό το περιβάλλον εννέα χρόνια αργότερα στο μυθιστόρημά του "Sweet Thursday".

Δεν υπάρχουν σχόλια: