Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΖΟΥΜΑ TOY ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ ΟΤΤΟΛΕNΓΚΟΥΙ




The Montezuma Emerald -  Rodrigues Ottolengui

Υπόθεση: Tο Σμαράγδι που κάποτε ο Cortez είχε κλέψει από το στέμμα του Montezuma βρέθηκε να πωλείται από έναν μεγάλο κοσμηματοπώλη στο Παρίσι. Το γεγονός αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον του συλλέκτη Robert Leroy Mitchel ο οποίος και κατάφερε να το αγοράσει. Αμέσως μετά και πριν την παραλαβή του πολύτιμου αντικειμένου ο Mitchel έλαβε ένα τηλεγράφημα που τον ενημέρωνε πως βρισκόταν σε κίνδυνο. Έτσι αποφάσισε να μην παραλάβει το σμαράγδι από το τελωνείο μέχρι να μάθει πως και από ποιόν κινδυνεύει.
Τώρα ο Williams, ο υπηρέτης του κ. Mitchel, επισκέπτεται τον επιθεωρητή Barnes και ζητάει την βοήθεια του αναφέροντας την εξαφάνιση του κυρίου του....

Το έργο μεταδόθηκε τον Νοέμβριο του 1981 στη σειρά «Αστυνομικά», του Α΄ Προγράμματος της Ε.ΡΑ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Μοσχίδης, Ηλίας Λογοθέτης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ιλιάς Λαμπρίδου, Τάσος Πεζιρκιανίδης, Θόδωρος Δημήτριεφ.
Μετάφραση-Διασκευή: Πόπη Κόντου
Ραδιοσκηνοθεσία: Κώστας Τσώνος
Μουσική επιμέλεια: Ανακρέων Παπαγεωργίου
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Ρύθμιση ήχου: Νίκος Χανιώτης

Επιμέλεια εκπομπής : Μάρα Καλούδη




Ο Αμερικανός Rodrigues Ottolengui (1861-1937) υπήρξε πρωτοπόρος της οδοντιατρικής επιστήμης στα τέλη του 19ου αιώνα, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την αστυνομική λογοτεχνία. Έγραψε τέσσερα μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων και σύντομες ιστορίες αστυνομικού ενδιαφέροντος, που εκδόθηκαν ανάμεσα στο 1892 και το 1901.
Η αστυνομική ιστορία «Το σμαράγδι του Μοντεζούμα» γράφτηκε το 1890 και εκδόθηκε το 1895.
Η σειρά σύντομων ιστοριών "Final Proof", αναγνωρίστηκε από τον Ellery Queen ως μια από τις σημαντικότερες του είδους. Αρκετά χρόνια αργότερα η σειρά  "Before the Fact" (1901), ανακαλύφθηκε και εκδόθηκε σε βιβλίο από τον λογοτέχνη αστυνομικών ιστοριών Douglas G. Greene.

Δεν υπάρχουν σχόλια: