Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΤΟ ΜΥΣΤIΚΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΙΩΤΗ



Από τη συλλογή πεζογραφημάτων "Το ρεπερτόριο της άνοιξης" (θρίλερ) ΚΕΔΡΟΣ 1994

Υπόθεση: Η Χρυσάνθη ... Η Χρυσάνθη Καφαντάρη ..... είναι μόνη στο σπίτι της. Σήμερα θα ζήσει μια από τις δυσκολότερες μέρες της ζωής της. Ο άντρας της είναι στη δουλειά του και το παιδί της στο σχολείο. Στο πρωινό της θα απασχοληθεί αποκλειστικά με τις δουλειές του σπιτιού... Μα όχι το τηλέφωνο κτυπά. Μια άγνωστη αντρική φωνή δίνει οδηγίες και εντολές. Ο άντρας και το παιδί της έχουν απαχθεί. Για να μην πάθουν κάποιο κακό η Χρυσάνθη πρέπει να βρει και να παραδώσει στους άγνωστους απαγωγείς μια συλλογή σπάνιων γραμματοσήμων του άντρα της. Μια συλλογή που μέχρι τώρα δεν γνώριζε την ύπαρξη της. Πρέπει να ψάξει και να τα βρει. Όχι αστυνομία, όχι εξυπνάδες. Ο χρόνος τελειώνει ο πανικός πολιορκεί την Χρυσάνθη. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος ....


Παίζουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Βογιατζής, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Νάσα Παταπίου, Κωνσταντίνος Τζούμας, Σοφία Κακαρελίδου, Άρης Ρέτσος, Βασίλης Παπαβασιλείου.
Μουσική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης
Επιμέλεια ήχων: Δόμνα Ακατογλίδου
Τεχνική επιμέλεια : Νίκος Χανιώτης
Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Παυριανός
Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη






Ο Γιώργος Μανιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει γράψει, εκτός από πεζά λογοτεχνικά έργα, και πολλά θεατρικά, τα οποία έχουν παρουσιαστεί επανειλημμένως σε σκηνές της Αθήνας.
Γνωστά θεατρικά έργα του είναι: "Το ματς", "Κοινή λογική", "Παθήματα", "Ο λάκκος της αμαρτίας", "Οι σύζυγοι", "Χορεύει η Κρυστάλλω μάμπο", "Καθιστική ζωή", "Διακοπές στην Ουρανούπολη", "Τάξις και αταξία", κ.ά.
Γνωστά πεζογραφήματά του είναι: "Ο άγνωστος στρατιώτης" (νουβέλα μυστηρίου), "Τα μαύρα παραμύθια" (Β΄ Κρατικό Βραβείο Διηγήματος, 1998), "Η φοβερά προστασία" (μυθιστόρημα), "Ορίστε τα ρόδα, μαμά" (διηγήματα), "Το ρεπερτόριο του χειμώνα", "Το ρεπερτόριο της άνοιξης" (θρίλερ), "Το πονηρό μονοπάτι" (μυθιστόρημα), "Η αδρεναλίνη πάντοτε ψηλά" (μυθιστόρημα), "Τα Σαντέ της Σαπφώς" (διηγήματα), "Το γκαζόν του μπαμπά" (μυθιστόρημα), "Αγελάδα με φτερά" (μυθιστόρημα), "Σαράντα κύματα" (μυθιστόρημα).
Ασχολείται επίσης με τη σκηνοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: