Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ο ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ



Υπόθεση: Βρισκόμαστε στα τέλη του 19ου αιώνα στη Ζάκυνθο όπου υφίσταται ακόμη η ταξική διάκριση μεταξύ μεγαλογαιοκτημόνων αρχόντων και αστών ποπολάρων.
 Ένα καλοκαίρι στη Μπόχαλη, στα κτήματα του κόντε Δημαρά, η όμορφη και κακομαθημένη κόρη του Έλντα πλήττει με τα δύο ανόητα εξαδέλφια της κι αφήνει να την πλησιάσει ένας γοητευτικός ποπολάρος φοιτητής της νομικής, ο Ζέπος Πεμπονάρης. 
Με την επιστροφή τους στην πόλη, ο Ζέπος, ο οποίος νομίζει ότι η Έλντα αφενός τον αγαπάει και αφετέρου δεν αποδέχεται τις κοινωνικές διακρίσεις, κάνει το μοιραίο σφάλμα να τη χαιρετήσει δημόσια κάτι που στους αριστοκρατικούς κύκλους του νησιού θεωρείται μεγάλη προσβολή. Η κοινωνική κατακραυγή και ο όρκος του κόντε Δημαρά να πάρει εκδίκηση, αναγκάζουν τον Ζέπο να φύγει στην Αθήνα. 
Η αγάπη, όμως, τον οπλίζει με δύναμη και θάρρος, τον κάνει να επιστρέψει και να εναντιωθεί στην κάστα των ευγενών, και τελικά να κερδίσει την αγαπημένη του κοντεσίνα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τζόλη Γαρμπή, Ευάγγελος Πρωτοπαπάς, Νίκος Δεδρινός, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Κώστας Ρήγας, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μπέτυ Βαλάση,  Πόπη Παπαδάκη, Εύα Μουστάκα, Ευάγγελος Πετανίτης, Δημήτρης Ιωακιμίδης. 
Μαρία Σκούντζου - Έλντα, Νίκος Τζόγιας - Ζέπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: