Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ (ΠΟΥΑΡΟ) ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ Ο ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ



 

The Erymanthian Boar - Agatha Christie


Υπόθεση: Ο Πουαρό βρίσκεται στην Ελβετία για διακοπές. Θα διαμένει στο  ξενοδοχείο Rochers Neiges στην κορυφή του βουνού. Ο μόνος δρόμος είναι η άνοδος με το τελεφερίκ. Ο ελεγκτής των εισιτηρίων κατά τη διάρκεια της επιβίβασης βάζει βιαστικά στο χέρι του ντεντέκτιβ ένα μικρό σημείωμα. Είναι από τον Επιθεωρητή Lementeuil, της Ελβετικής Αστυνομίας. Λέει ότι τον έχει αναγνωρίσει από το ιδιόρρυθμο μουστάκια του και ζητά την βοήθειά του. Το πρόσωπο που τον απασχολεί είναι ο Marrascaud, ένας παρισινός γκάνγκστερ, που έφυγε από εκεί μετά τη δολοφονία του Salley, ενός πράκτορα στοιχημάτων. Τώρα βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να συναντήσει τα μέλη της συμμορίας του στο ξενοδοχείο Rochers Neiges. Κατά καιρούς ο Marrascaud έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η ενοχή του μπορεί να αποδειχθεί. 
Αρχικά ο Πουαρό ενοχλείται που δεν θα τον αφήσουν ήσυχο να ξεκουραστεί τραβάει όμως την προσοχή του ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί ο Lementeuil για να περιγράψει τον Marrascaud - "ένα αγριογούρουνο" -  Να λοιπόν ο επόμενος άθλος του αφού θα ασχοληθεί με έναν αγριόχοιρο όπως ο μυθολογικός Ηρακλής τα έβαλε με τον αγριόχοιρο του Ερύμανθου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάριος Κυπριανίδης, Ανδρέας Μακρίδης, Ανδρέας Μαυρομάτης, Τάκης Σταυρινίδης, Ανδρέας Μούστρας, Έλλη Παναγιώτου, Ανδρέας Μουσουλιώτης, ΄Ανδρέας Μαραγκός, Θεόδουλος Μωρέας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: