Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η ΜΠΟΥΤΙΚ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΙΣ ΝΤΑΡΜΠΡΙΤΣ


La Boutique (1967) - Francis   Henry  Durbridge


Υπόθεση: Ο Robert Bristol καλείται νε διαλευκάνει ένα έγκλημα. Το έγκλημα αυτό είναι  η δολοφονία του αδελφού του, το πτώμα του οποίου βρίσκεται στην επιχείρηση μόδας  "La Boutique", η οποία ανήκει στην πρώην σύζυγο. Είναι σίγουρο ότι η επιχείρηση αυτή ήταν η βιτρίνα μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας η οποία θα κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί…

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χάρης Παναγιώτου, Μαρία Κωνσταντάρου, Νίκος Χατζίσκος, Νίκος Τζόγιας, Μάκης Ρευματάς, Γιώργος Μοσχίδης, Χλόη Λιάσκου, Λάλια Λασκαρίδου, Νάσος Κεδράκας, Λουκιανός Ροζάν, Νέλλη Μαρσέλου, Νέλλη Αγγελίδου, Τάκης Βουλαλάς, Λουίζα Ποδηματά, Σταύρος Ρωμανός, Τιτίκα Νικηφοράκη, Βασίλης Κανάκης, Σπύρος Καλογήρου





Ο Francis Henry Durbridge (25 Νοεμβρίου 1912 με 11 Απριλίου 1998) ήταν Άγγλος θεατρικός συγγραφέας και συντάκτης.
Το 1938 δημιούργησε το χαρακτήρα του ντετέκτιβ Paul Temple, ο οποίος πρώτα στο ραδιόφωνο, στη συνέχεια, σε ταινίες και 1969-1971, σε μια τηλεοπτική σειρά έδρασε κατά του εγκλήματος.
Εκτός από τη σειρά Paul Temple ο Durbridge έγραψε άλλα μυστήρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, πολλά από τα οποία παράγονται επίσης για τη γερμανική και την ιταλική τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους αστυνομικό!
Ανεβάστε κι άλλα αν μπορείτε....
Ευχαριστούμε!!

Unknown είπε...

να αναπαραχθει και εδω κανα εργο του χριστιανου...οι Ιταλοι και Γερμανοι ειναι πιο ομορφοι δηλ. ; ^)^

Ανώνυμος είπε...

Πρωσοπικά οφείλω να ομολογήσω το βρήκα κατώτερο απο τις ελληνικές αστυνομικές ιστορίες του 902 (με αφηγητή τον Δημήτρη Πουλικάκο) για τον εξης λόγο:

H πλοκη "ξεχειλώνει" σε ασκοπες συζητήσεις στην πορεία του έργου σε συνάρτηση με τη μεγάλη διάρκεια του έργου (3ωρως)

Γιώργος Τσομπανίδης


Υστερόγραφο: Αναβάστε και αλλες αστυνομικές ιστορίες του 902

Unknown είπε...

εμενα μου αρεσε πολυ παντως,και δεν γινεται να βρεθει κανενα αλλο εργο αυτοθνου του χριστιανου; οι Ιταλοι και οι Γερμανοι ειναι πιο ομορφοι; ^)^

Ανώνυμος είπε...

H πλοκή, δεν ΄΄ξεχειλώνει΄΄ καθόλου. Είναι άλλωστε πολύ ενδιαφέρον ν'ακούς τις φωνές τόσο καλών ηθοποιών... Αντιθέτως,οι αστυνομικές ιστορίες του 902, δε μου αρέσουν καθόλου. ελεν

Ανώνυμος είπε...

Eλεν για αιτιολόγισε γιατί δεν ξεχειλώνει καθόλου κατα την γνωμη σου ;;!!!!!

1) Προτείνω να ακουσεις ραδιοθεατρικά απο το blog όπως η ποντικοπαγίδα της Αγκαθα Κρίστι, η διπλη παγίδα του Ρομπέρ Τομά , Το χαμένο γράμμα του Ποε, να δεις τι θα πει σφιχτοδεμένη πλοκη και ανατροπες σε πολυ λιγότερο απο 3 ωρες.

3) Οι ηθοποιοί παίζουν καλά αλλα δεν βοηθάει το σενάριο. Γινεται ενας αχταρμάς απο χαρακτήρες (προφανώς φταιει η διασκευη του έργου)


4)Αν και δεν ειμαι κουμμουνιστής οφείλω να παραδεχτω ότι αρκετες απο τις αστυνομικές ιστορίες του 902 ειναι κορυφαίες διότι συνδιάζουν αφηγηματική δεινότητα , μουσική υποκρουση, ανατροπές και λύση μεσα σε λογικά πλαίσια .




Γιώργος
Τσομπανίδης

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε πολύ...