Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ του Ευγένιου Ο' Νηλ

Το έργο που γράφτηκε το 1943 είναι μια ελεγεία για τον αδελφό του Τζέιμς Ο' Νηλ. Ο Φιλ Χόγκαν είναι ένας από τους ήρωες του έργου. Ο Χόγκαν προσπαθεί να πείσει την κόρη του Τζόσι να παντρευτεί τον Τζιμ Τάιροουν για τη δική της ευτυχία και για να εξασφαλίσουν το κτήμα που νοικιάζουν και ανήκει σε αυτόν. Η συνάντηση των δύο θα γίνει κάτω από το φως του φεγγαριού και θα φέρει στην επιφάνεια την αθέατη πλευρά των χαρακτήρων των ηρώων. Η αγάπη πέρα από τις ατομικές και εγωιστικές πλευρές της, κατακλύζει το έργο.


ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο 'ΝΗΛ
Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Κονέκτικατ, στο σπίτι του αγρότη Φίλ Χόγκαν, ο οποίος νοικιάζει το χτήμα που καλλιεργεί. Χρόνος: αρχές Σεπτεμβρίου. Από το μεσημέρι της μιας ημέρας ως το ξημέρωμα της επομένης.







Η πρώτη ηχογράφηση - ραδιοφωνική μετάδοση έγινε το 1964 για την εκπομπή ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Τη ραδιοσκηνοθεσία είχε κάνει ο Μιχάλης Μπούχλης σε μετάφραση της Μήτσης  Κουγιουμτζή και τους ρόλους ερμήνευσαν οι εξής ηθοποιοί: Άννα Συνοδινού, Γιώργος Τζώρτζης, Κώστας Καζάκος, Νίκος Βασταρδής, Αντώνης Αντωνίου.
Η διάρκεια του αρχείου είναι 1ω 46λ και το μέγεθος 42,6 ΜΒ

Παραθέτουμε τα εξώφυλλα δύο εκδόσεων που μαζί με τον τίτλο της ανάρτησης δίνουν την διαφορετικότητα στην προσέγγιση των μεταφραστών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο!! Καταπληκτικό δίδυμο Συνοδινού-Βασταρδή......
Ευχαριστούμε για τους θησαυρούς που μοιράζεστε μαζί μας!!

Ανώνυμος είπε...

αυτό σαν ιστορία λιγάκι με κούρασε. Γούστα είναι αυτά. Μάρσια από Αγγλία