Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατρο



Όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΠΕΕΡ ΓΚΥΝΤ του Ερρίκου Ίψεν

PEER GYNT by Henrik Ibsen (1875)


Υπόθεση: Το έργο δεν έχει σχεδόν υπόθεση με τη μορφή που την εννοεί το κοινό στα θεατρικά έργα. Είναι η αλλόκοτη ζωή, τα οράματα, οι περιπλανήσεις και η επάνοδος του Γκυντ.

Ο Πεερ Γκυντ παλεύει με τα όνειρα του, με τα αισθήματα του, με τους πειρασμούς, με το ψεύδος, με την αγάπη, με όλα τα στοιχεία της ανήσυχης φύσης του. Αυτός ο φαινομενικά μισότρελος, δεν είναι παρά ένας πολύ γνωστικός άνθρωπος που παραδίνεται θέλοντας και μη στις δίνες των αντίθετων αναγκών και αγωνίζεται να τις ισορροπήσει μέσα του.

Το δράμα αρχίζει τους πρώτους χρόνους του 19ου αιώνα και τελειώνει προς τα 1860. Η Α'! Β'! Γ! και E! πράξη παίζεται στα νορβηγικά βουνά, η Δ! πράξη σε μια ακρογιαλιά του Μαρόκου, στην έρημο Σαχάρα και στο φρενοκομείο του Καΐρου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Δέσπω Διαμαντίδου, Κώστας Ναός, Όλγα Τουρνάκη, Φοίβος Ταξιάρχης, Κώστας Ρηγόπουλος, Δάνης, Μαρία Μοσχολιού, Άννυ Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Τσαγανέας, Ελλη Βοζικιάδου, Τόνια Καρατζά, Μαρία Αντωνοπούλου, Πόπη Παπαδάκη, Ελένη Κυπραίου, Τιτίκα Νικηφοράκη, Νίκος Φιλιππόπουλος, Νίκος Παπαναστασίου, Εύα Ευαγγελίδου, Λούλα Ιωαννίδου,



Για το έργο ευχαριστούμε πολύ τον ΓΧ από την Θεσσαλονίκη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανεβάστε και κανενα καινουριο!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Την καλησπέρα μου από το Λούξορ (οπού και διαμένω εδώ και ένα μήνα για ανασκαφή). Δυστυχώς μου έχετε λείψει. Δεν μπορώ να κατεβάσω τα αρχεία από δω, η σύνδεση είναι πολύ αργή. Ανυπομονώ να ακούσω τα θεατρικά όταν επιστρέψω Αγγλία, σε κανά δεκαπενθήμερο.

Καλή συνέχεια

Μάρσια

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κάποιος έχει τον Βασίλη Βασιλικό να διαβάζει το Ζ από τον skai;

IZA είπε...

Μάρσια ΜΑΣ είσαι απίστευτα και αθεράπευτα ραδιοθεατρόφιλη!!! Μεγάλη μας τιμή που είσαι συνοδοιπόρος μας. Είμαστε νοερά κοντά σου. Καλό υπόλοιπο στο Λούξορ, με ευχές για πολλά και ενδιαφέροντα ευρήματα. 'Οταν επιστρέψεις με το καλό στη βάση σου, πιστεύουμε να "ξεδιψάσεις". Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να λείψεις τόσο χρόνο και σε μέρος δύσκολο, θα κάνουμε ότι μπορούμε -και εφόσον το θελήσεις- να σε εφοδιάσουμε με έργα από πριν. Να είσαι πάντα καλά!