Φαυλότητα, ξεπεσμός, κουρελιασμένες ιδέες, ο "ουρανός" κάτω κι η "γη" απάνω, σκότος παντού, φόβος της εξουσίας και για την εξουσία, το τετράγωνο της λογιστικής (ούτε καν της λογικής) προσπαθεί να καταβροχθίσει τον Κόσμο, να εκποιήσει το Μυστήριο.
Θαρρείτε πως όλα αυτά αφορούν μόνο στο σήμερα;
Πόσο τραγικά επίκαιρο για έναν Άνθρωπο έιναι να γράφεται αυτό το Α του με κεφαλαίο;
(Φανταστείτε το κείμενο με ιστορική ορθογραφία!)
Ε.Κ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο σερ Τόμας Μορ αρνήθηκε να αναγνωρίσει τον βασιλιά Ερρίκο Η' ως αρχηγό της Εκκλησίας της Αγγλίας και πάλεψε μέχρι τέλους για τα πιστεύω του!
Ο Ρόμπερτ Μπολτ (1924 - 1995) ήταν Άγγλος δραματουργός και βασικός σεναριογράφος του Ντέηβιντ Λην. Η μεγάλη θεατρική του επιτυχία στάθηκε, το 1960, Ο άνθρωπος για όλες τις εποχές (ιστορικό έργο με ήρωες τον σοφό Τόμας Μορ κι έναν εκπρόσωπο της λαϊκής γνώμης), συντηρητικά πρωτοποριακό και γραμμένο με σκηνική δεξιοτεχνία.
Ακόμα: Η τίγρης και τ’ άλογο (το έμβλημα της Βρετανίας), Η ανθισμένη κερασιά, καθώς και δραματικές περιπλανήσεις στον κόσμο της Ελισάβετ και της Μαρίας Στούαρτ, του Τρότσκι και του Λένιν.
Ακόμα: Η τίγρης και τ’ άλογο (το έμβλημα της Βρετανίας), Η ανθισμένη κερασιά, καθώς και δραματικές περιπλανήσεις στον κόσμο της Ελισάβετ και της Μαρίας Στούαρτ, του Τρότσκι και του Λένιν.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ βραβεύτηκε στην κινηματογραγική του μεταφορά από τον Τσίνεμαν με 6 Όσκαρ. Άλλα πολύ γνωστά κινηματογραφικά έργα βασισμένα σε σενάρια του Βολτ είναι Ο Λόρενς της Αραβίας , Ο Δόκτωρ Ζιβάγκο, Η κόρη του Ράιαν.
Το έργο μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο για πρώτη φορά το 1982 και έπαιξαν οι ηθοποιοί:Κώστας Σιμενός, Νικήτας Τσακίρογλου, Τάσος Πεζιρκιανίδης, Τάκης Χρυσικάκος, Αλέξης Σταυράκης, Μελίνα Παπανέστορα, Νικηφόρος Νανέρης, Μίμης Χρυσομάλλης, Ντίνος Λύρας, Άννα Μπράτσου, Δάνης Κατρανίδης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΣΤΗΣ ΤΣΩΝΟΣ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΙΤΣΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ,
Έσκισες μ' αυτή την ανάρτηση ΙΖΑ. Χαίρομαι να σε διαβάζω. Μήπως να τα παρατήσεις και να γίνεις συγγραφέας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μικρή διόρθωση: πρόκειται για τον Ερρίκο τον Όγδοο, όχι τον πέμπτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια και στην Ίζα για την ανάρτηση και στο σαιτ για την υπεροχη δουλειά. Μας έχετε χαρίσει αμέτρητες ώρες ραδιο-θεατρικής ψυχαγωγίας και σας ευχαριστούμε ειλικρινά γι αυτό