Greek Radio-Theatre

για όσους αγαπούν το ραδιοφωνικό θέατροΌποιος έχει χρόνο και διάθεση θα μπορεί να συμμετέχει όσο και όταν μπορεί ........ η συνέχεια εδώ

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

ΩΣΤΡΙΚΗ ΣΚΟΝΗΑναδημοσιεύουμε από την "ΩΣΤΡΙΚΗ ΣΚΟΝΗ"

Το Θεάτρο στο Ραδιόφωνο των ...Blogs
Ιsobitis.com

Του Νεκτάριου Παπαχρήστου
Το isobitis.com ξεκίνησε την εμφάνισή του πριν περίπου 3 χρόνια.
Διαθέτει 3 τομείς, στους οποίους και δραστηριοποιείται. Το θέατρο, το βιβλίο και η μουσική, είναι τα 3 χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας μας.
Είμαστε μια ομάδα από 4 - 5 άτομα, που εργαζόμαστε εθελοντικά και καλύπτουμε τις ανάγκες και τα έξοδα της ιστοσελίδας, χωρίς τη χρηματοδότηση κανενός. Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε την ύπαρξη του isobitis.com με τους ίδιους όρους και αυτές τις αρχές.
Η ιδέα της δημιουργίας του isobitis.com γεννήθηκε απ' την ανάγκη μας αλλά και από τη σκέψη, πως είναι όμορφο να μοιράζεσαι υλικό και περιεχόμενο με άλλους ανθρώπους, που έχουν τις ίδιες σκέψεις, ανάγκες και αναζητήσεις.
Το πρώτο κομμάτι που αναπτύχθηκε ήταν η μουσική. Δημιουργήσαμε 2 ιντερνετικούς σταθμούς, με τραγούδια δικής μας επιλογής, που μας αρέσουν και έχουν κατά τη γνώμη μας  ποιότητα. Ο ένας σταθμός το Ταξίδι net, περιλαμβάνει ελληνικά τραγούδια, κυρίως απ' τις δεκαετίες του 60, 70 80 και κάποια πιο σύγχρονα. Ο δεύτερος σταθμός το tour world net, περιλαμβάνει τραγούδια των ίδιων δεκαετιών αλλά στο ξένο ρεπερτόριο και φυσικά απ' όλο τον κόσμο. Οι σταθμοί αυτοί παίζουν όλο το 24ωρο και δεν διαθέτουν καμιά και κανενός είδους διαφήμιση. Η ακρόαση των σταθμών, έχει ως μοναδικό στόχο την ψυχαγωγία και όχι την προώθηση κάποιου είδους μουσικής.
Το δεύτερο κομμάτι που αναπτύξαμε στην ιστοσελίδα μας, είναι το ραδιοφωνικό θέατρο. Μια προσπάθεια κυρίως  προσωπικών ηχογραφήσεων πάνω από 30 χρόνια, που κατά πλειονότητα δόθηκαν στην δημοσιότητα μέσα από τα κρατικά  ραδιοφωνικά μέσα, με ερμηνείες ογκόλιθων του ελληνικού θεάτρου και γνωρίζοντας πως αυτό το υλικό αποτελεί περιουσία ολόκληρου του ελληνικού λαού, θεωρήσαμε πως είναι άδικο να παραμένει φυλακισμένο στους σκληρούς μας δίσκους. Η ανταπόκριση του κοινού μιας μικρής ιστοσελίδας, όπως το isobitis.com είναι συγκινητική αλλά και ενισχυτική για την προσπάθειά μας. Υπάρχουν στο ιστοσέλιδο του θεάτρου http://www.isobitis.com/theatro.html πάνω από 1000 ραδιοφωνικά θεατρικά έργα, απ' την παγκόσμια λογοτεχνία, τα οποία είναι διαθέσιμα προς ακρόαση αλλά και προς λήψη στον οποιονδήποτε επισκέπτη, ελεύθερα και δωρεάν. Εσείς εκείνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στη σελίδα μας, να δείτε και να επιλέξετε τα έργα που σας ενδιαφέρουν και να τα πάρετε στην κατοχή σας.
Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι ενδιαφέροντος του isobitis.com είναι το ομιλούν βιβλίο (audio books). Η συλλογή μας ως τώρα στο κομμάτι αυτό, περιέχει 600 περίπου βιβλία και συνεχώς εμπλουτίζεται. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα 4000 βιβλία συνολικά, απ' την ελληνική και την παγκόσμια βιβλιογραφία.
Το ιστοσέλιδο των βιβλίων είναι το http://www.isobitis.com/audiobooks.html Και εδώ ισχύει το ίδιο με το θέατρο, ως προς την ελεύθερη ακρόαση και λήψη του υλικού. Σε τούτο το σημείο θεωρούμε πως πρέπει να κάνουμε μια σημαντική διευκρίνηση, σχετική με αυτή μας την προσπάθεια. Η προώθηση των ηχητικών βιβλίων δεν αντιστρατεύεται σε καμιά περίπτωση τον παραδοσιακό τρόπο ανάγνωσης. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης. Σκεφτείτε πόσες φορές θέλουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο αλλά δεν μπορούμε, επειδή οδηγούμε, αθλούμαστε, πηγαίνουμε στη δουλειά ή ακόμη ακόμη έχουμε μια έλλειψη μιας αίσθησης, όπως της όρασης. Σκεφτείτε πως όλοι μας ακούσαμε παραμύθια στα παιδικά μας χρόνια και αυτό που μας γοήτευε πιο πολύ ήταν η ιστορία και το ότι κάποιος άλλος αναλάμβανε την ευθύνη του διαβάσματος. Το ομιλούν βιβλίο λοιπόν καλύπτει τέτοιου είδους ανάγκες  μας και όχι την αντικατάσταση της ανάγνωσης του βιβλίου με τον γνωστό τρόπο. Αυτό θέλουμε να είναι σαφές προς όλους τους αποδέκτες, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπλέκονται στην προώθηση του βιβλίου.
Τέλος, προς όλους τους αναγνώστες, που διαθέτουν λογαριασμό facebook, μπορούν να βρουν την ομάδα του θεάτρου και του βιβλίου στην διεύθυνση

Μπορείτε να βρείτε το isobitis.com στις διευθύνσεις:
Κεντρική σελίδα: http://www.isobitis.com
Θέατρο: http://www.isobitis.com/theatro.html
Audio books - Ομιλούν βιβλίο: http://www.isobitis.com/audiobooks.html

Πολλές ευχαριστίες στην ομάδα του www.os3.gr για την πρόταση και την πρόσκληση να παρουσιάσει την προσπάθειά μας.
Επίσης ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο.

Ο διαχειριστής του isobitis.com
Νεκτάριος Παπαχρήστος

1 σχόλιο:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ είπε...

Συγχαρητήρια! Σας ειμαστε ευγνώμονες.